Ако този договор влезе в сила, това означава, че Община

...
</TD
>Ако този договор влезе в сила, това означава, че Община
Коментари Харесай

Слави Георгиев за договора с Тикси: Г-н Димитров, това Вашата пенсионна осигуровка ли е?

" Ако този контракт влезе в действие, това значи, че Община Пловдив няма да има надзор върху " Синя зона ", което е прикрито концесиониране и компанията ще ни споделя какъв е приходът от таксата за платено паркиране. " Това съобщи самостоятелният общински консултант във връзка с последните събития, свързани с модернизирането на електронно-билетната система на градския превоз в Пловдив.

На сесията на Общинския съвет в четвъртък за повторно ще се преглежда предлагането за обезпечаване на средства в размер на 4,2 млн. лв. по контракта с компания " Тикси " АД, която завоюва публичната поръчка за модернизацията на електронно-билетната система в всеобщия градския превоз. Този път предлагането е средствата на бъдат взети от отчужителните процедури, и от ремонта на ул. " Царевец " и бул. " Хаджи Димитър ", чиито планове са забавени.

" Поисках да се види какъв е приходът от таксите за " Синя зона ". Редно е да бъдем известени какво се случва и да има гласност. ", показа Георгиев и разяснява, че администрацията е отказала да даде такава информация на общинските съветници.

По думите му обяснението, което е дадено е, че: " Не намират къде в контракта би трябвало да дават такава информация на Общинския съвет. За да извършва контракта Община Пловдив би трябвало да обезпечава естествени експлоатационни условия според механически условия, да застрахова и да обезпечи дипломиран личен състав - всичко това обаче не е владеене на общината, а на частните форми, обслужващи градския превоз. Някой уведомил ли ги е, разговарял ли е с тях за това ", попита самостоятелният общински консултант и добави, че те не са ангажирани с тези условия.

" Ако договорът бъде негоден, то 1 434 000 лв. е неустойката, в това време гаранцията за осъществяването на компанията е в размер на 120 000 лв. - това е цялата отговорност на " Тикси " АД ", акцентира по време на конференцията и продължи да цитира:

" Според член 38 от контракта (който е прибавен малко преди подписването на договора) - съвсем няма причина, по който договорът да бъде негоден, т.е. Община Пловдив е направила всичко допустимо този контракт да влезе в действие и да стартира неговото осъществяване. Г-н Димитров, това Вашата пенсионна осигуровка ли е ", попита Георгиев кметът и продължи: " Така неблагоприятен за община Пловдив е този контракт, ощетява ползите на пловдивчани и бюджета. "

По думите му: Според Закона за публични поръчки не може да бъде подписван контракт без обезпечено финансиране и е в нарушаване със закона, защото той е подписан без да е обезпечено финансиране, четири дни след решението на Общинския съвет от предишния път, с което средства по този контракт бяха предоставени за дотъкмяване на стадион " Христо Ботев ".

" Ако Общински съвет реши да не бъде обезпечено финансиране, то още веднъж ще сме в нарушаване - имаме подписан контракт, само че няма осигурвено финансиране и АДФИ би трябвало да наложи лична санкция на кмета Димитров. ", заключи Георгиев.

Той акцентира, че 8 млн. лева от оставащите по контракт трансферира за идващия мандат и отговорността да ги търси и откри са на идващия кмет.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР