Ако няма банкова гаранция за вложените средства за довършване на

...
</TD
>Ако няма банкова гаранция за вложените средства за довършване на
Коментари Харесай

Илиян Филипов: Още 17 милиона са необходими за довършването на стадиона

Ако няма банкова гаранция за вложените средства за дотъкмяване на стадиона, няма да продължа с довършването на стадиона. Това съобщи Илиян Филипов по време на конференция, която той даде на място на строителната площадка на стадион " Христо Ботев ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" За обезпечаване на идващия финансов запас, който е разпределен за 2024 и 2-25 година, споделих, че с цел да вложа тези пари в тази година, би трябвало да имам банкова гаранция от общината ", показа той и посочи, че до октомври може да е подготвен с цялостната железна структура на стадиона. 

По думите му терзанието идва от обстоятелството, че преди време беше гласуван пробив под Водната палата, а след това това решение отпадна, и в този момент съгласно Филипов би трябвало да се заплаща 1 млн. лева от джоба на пловдивчани като данъкоплатци.

" Тази вечер завършваме строително-монтажните работи, които са за стадий 1. Вече започнахме да покриваме източната естрада, която към този момент е от стадий 2. За мача с " Левски " стадионът ще бъде лицензиран и ще бъде въведен в употреба. Предвижда се това да стане сред 12 и 18 април. ", разяснява Филипов.

Това, което ме тормози е, че на никое място не видях в предлагането да има банкова гаранция, с цел да имам сигурност и да вложа персонални средства, защото рискът е голям.

Припомняме, че разгласи, че ще бъдат отпуснати още средства в размер на 6 194 000 лв. за цялостното дотъкмяване на стадион " Христо Ботев ".

Строителят заяви, че към този момент е разговарял с банка " Уникредит ", която да направи допустимо най-хубавото предложение, което да бъде вкарано по време на сесията.

Цялостното дотъкмяване е на стойност 17 млн. лева - цялостна железна структура, фасада, електричество, озвучаване и други неща по реализирането на етап 2 на плана.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР