Агенция Пътна инфраструктура проектира нов лъч на Околовръстното шосе на

...
</TD
>Агенция Пътна инфраструктура проектира нов лъч на Околовръстното шосе на
Коментари Харесай

Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от Джъмбо до пътен възел Царацово

Агенция " Пътна инфраструктура " проектира нов лъч на Околовръстното шосе на Пловдив. Участъкът с дължина 2,6 километра е от магазин " Джъмбо " до пътен възел Царацово - Съединение на Автомагистрала " Тракия ", където се свързва с Голямоконарско шосе, предава Plovdiv24.bg .

Съществуващото трасе ще бъде разширено до четирилентов път с габарит 23,5 метра. Ще се изградят и локали за обслужване на прилежащите урбанизирани територии. Предвиден е паркинг с 40 места, електричество и вода, както и местна пречиствателна станция. На паркинга ще могат да стопират тирове, които идват от автомагистрала " Тракия " в посока към областите Кърджали и Смолян. 

На пътя ще се инсталират автоматизирани устройства за записване на пътния трафик и ще се изградят стационарни контролни точки, върху които ще се инсталират оборудванията за наблюдаване. Данните ще се употребяват за потребностите на АПИ с оглед по-добро обмисляне на трафика и надзор на пътната сигурност. 

Реконструкцията на път III-805, който попада на територията на общините Марица и Пловдив, е на стойност 60 044 323,42 лв.. За средствата се кандидатства по стратегия " Развитие на районите ".

С реализацията на плана ще се усъвършенства връзката на дребните обитаеми места от територията на Община Марица с регионалния център Пловдив, както и с останалите обитаеми места от района. Разширението на пътния сектор е част от Концепцията за интегрирани териториални вложения (КИТИ) и касае възстановяване на транспортната съгласуваност и достъпа до здравни услуги на територията на Южен централен район за обмисляне от равнище 2. Водещ претендент в плана е АПИ, а сътрудници са Община Пловдив, Община Марица и МБАЛ " Свети Пантелеймон - Пловдив " ЕООД. 

Изпълнението дейностите от концепцията ще способства за възстановяване на транспортната съгласуваност и положението на комуникационно-транспортната мрежа по линия на трудовата миграция, градско-селски връзки и достъп до обществени услуги, в това число здравни услуги. Ангажиментът на пловдивското лечебно заведение е да обезпечи мобилни кабинети в поддръжка на осъществяване на осведомителни акции и профилактика на сърдечно-съдови и онкологични болести на територията на Община Марица. 

Изграждането на новия лъч от Околовръстното шосе има отношение към реконструкцията на Голямоконарско шосе, което се финансира от държавния бюджет. Този път също попада на територията на общините Пловдив и Марица. В развой на осъществяване е участъкът от бул. " Дунав " до землищната граница с община Марица (до транспортен възел Царацово III-805 – в сектор от км 1+440 до км 2+290). Неговата стойност е 12 500 000 лева с Данък добавена стойност. 

Отсечката в обсега на община Марица е малко над 3 километра и ще коства 39 милиона лв.. Проектирането на обекта е в напреднала фаза. Предвижда се този сектор да бъде приключен за 18 месеца.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР