Адвокат Наум Китанов е роден в Пловдив. Завършил ОУ Елин

...
</TD
>Адвокат Наум Китанов е роден в Пловдив. Завършил ОУ Елин
Коментари Харесай

Адв. Наум Китанов, БСП: Западен заслужава повече и аз имам решенията на проблемите

Адвокат Наум Китанов е роден в Пловдив. Завършил ОУ " Елин Пелин “, ЕГ " Иван Вазов “ и право в ПУ " Паисий Хилендарски “. От 2002 година е юрист, вписан в Адвокатска гилдия – Пловдив. В юридическата си процедура се е сблъсквал неведнъж с проблеми, касаещи работата на общинската администрация, изборния развой и нормативните актове, касаещи локалното самоуправление. През годините е бил няколко пъти член на РИК и ОИК. Интересува се от спорт, бил е футболен арбитър.

Адв. Наум Китанов е претендент за кмет на регион " Западен “ и претендент за общински консултант от коалиция " Българска социалистическа партия за България “.

- Адв. Китанов, какво ви стимулира да се включите в предизборната конкуренция за кмет на регион " Западен “?

- Като човек, роден и живеещ в региона, всекидневно се сблъсквам с проблемите, които среща всеки един негов гражданин. Тук е минало детството ми, учил съм в учебно заведение " Елин Пелин " и към момента пребивавам в родната си къща. Ето за какво си разрешавам да настоявам, че познавам добре проблемите и по микрорайони. Боли ме от това, в което виждам, че трансформират родното ми място.

Реших да се кандидатирам за кмет на региона, тъй като " Западен " заслужава повече и аз имам решенията на тези проблеми. Имам до мен поддръжката и силата на специалистите на Българска социалистическа партия. Убеден съм, че хората ще ни повярват и дадат заем на доверие на 29-ти октомври с бюлетина № 1.

- Може ли да опишете границите на региона си?

На запад граничи с Околовръстния път и общините " Родопи “ и " Марица “, на изток от регион " Централен “ го дели жп линията, северната граница е река Марица, а на юг - с регион " Южен “.

- Смятате ли, че районните кметства би трябвало да разполагат със независими бюджети?

- В момента районният кмет е мощно органически откъм дейности за възстановяване на инфраструктура и условия за живот, тъй като финансирането напълно зависи от кмета на общината и Общинския съвет. Имало е случаи, в които двамата кметове - общински и областен, са от друга политическа мощ, и това води до мощно ограничение на финансирането, което за мен е извънредно неверен метод.

Заради това считам, че е редно да има смяна в законите и подзаконовите нормативни актове, уреждащи финансирането на регионите. Всяко районно кметство да разполага със личен бюджет, който не включва единствено разноските за заплати, а разрешава повече еластичност и експедитивност при решение на належащи, битови и инфраструктурни проблеми.

- Кой, съгласно вас, е най-наболелият проблем в региона и по какъв начин ще се справите с него?

В регион " Западен " проблемите са доста, само че като най-наболял в последно време мога да посочи презастрояването, което води до неприятна инфраструктура и все по-осезаема липса на паркоместа.

Строят се нови, огромни комплекси, без да се усъвършенства инфраструктурата към тях, а в противен случай, унищожава се. И то без да се направи съответна сметка какъв брой паркоместа ще са нужни. Това води, за жалост, до замърсяване на улици, прекъсване на коли по тротоари и зелени площи, следва унищожаването им и даже междусъседски спорове. Това визира целият регион, изключително новите квартали към Гребна база Пловдив.

Като областен кмет едно от първите неща, които ще желая от общинската администрация, ще бъде преразглеждане на свободните общински територии в региона за създаване на нови общински паркинги и паркоместа, както и плануваните за застрояване терени, без да се унищожава инфраструктура и зелени площи. И несъмнено, по-засилен надзор върху процесите на застрояване, без взаимни отстъпки. Това ще усъвършенства доста чистотата и положението на инфраструктурата, с цел да може " Западен " да стане още веднъж знак на зелен, чист и привлекателен за живот регион.

- Три неща, които харесвате в региона си и три, с които ви е мъчно да се примирите?

- " Западен " се слави като най-зеления регион на Пловдив. Харесвам доста повече от три неща в региона си, само че като деен човек може би бих показал Гребната база, като един към момента зелен оазис в града ни. Близостта до Централна градска част и лесния достъп до институциите, тъй като като юрист част от работата ми е обвързвана с тях. И не на последно място одобрявам хората в региона - моите съседи, другари, съученици, съкварталци. Ние всички дружно можем да създадем региона ни още веднъж прелестен.

Трудно ми е да се примиря с все по-голямото презастрояване, водещо до унищожаване на зеленината в региона, неприятната инфраструктура, изключително по вътрешнокварталните улици, неналичието на задоволително места в ясли и детски градини, което основава огромен дискомфорт и усложнения на родителите.

- Защо хората да гласоподават за вас?

- На тези избори се появиха доста нови обединения. В региона имаме 15 претенденти за кмет, което е връх. Ако се вгледаме добре, някои от тях през годините са взели участие в ръководството на града и региона, като изводите за претендентите жителите могат да създадат сами.

Ние от " Българска социалистическа партия за България “ идваме с решения на дългогодишни проблеми, а аз, като гражданин на региона от раждането си, знам кои са най-належащите и с гласуваното ми доверие, ще стартира да вземам решение първо тях.

Ще работя за опазване и увеличение на зеленината в региона, решение на въпроса с неналичието тук-там за паркиране, регулация на застрояването, възстановяване на транспортната инфраструктура, решение на въпроса с дефицита тук-там в детските заведения и за бистрота в работата на общинската администрация.

Защото " Западен " е моя роден дом и мястото, на което се усещам най-добре, по тази причина гласувайте за мен и претендентите с номер 1 в интегралната бюлетината!

Адв. Наум Китанов е претендент за кмет на регион " Западен " от коалиция " Българска социалистическа партия за България " бюлетина номер 1 и преференция 108 в бюлетината за общински съветници.

Купуването и продаването на гласове са закононарушения!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР