56 са всички нерегламентирани замърсявания, които екипите на общинското предприятие

...
</TD
>56 са всички нерегламентирани замърсявания, които екипите на общинското предприятие
Коментари Харесай

Близо 60 нерегламентирани замърсявания в Русе са почистени от ОП Паркстрой за една година

56 са всички нерегламентирани замърсявания, които екипите на общинското дружество " Пакрстрой “ са почистили през миналата година.

Събрани са 1 153 тона боклуци.

За разлика от сметта в контейнерите, която първо минава през сепарация, безсистемно изхвърлените отпадъци се отнасят непосредствено до районното хранилище. Отчислението, което Регионална инспекция за опазване на околната среда събира от Общината за всеки звук боклук, е 95 лева, т.е. от образуването на сходни сметища през 2022 година русенци са изгубили над 109 000 лева от бюджета.

Наред с това, за изнасянето на отпадъците от най-замърсените региони се вършат десетки курсове. Например при почистването в кв. Държавно земеделско стопанство са направени 87 курса и са изразходвани над 66 часа машинно товарене с екскаватор.

Справката демонстрира постоянно формиране на сметища на ул. " Кръстец “. Проблемни са и регионите към ОУ " Никола Обретенов “ и сектори от местността " Касева чешма “.

Ежегодно Община Русе отделя над 250 хиляди лева за разчистване на сметищата, формирани от жители.

Призоваваме всеки, който стане очевидец на сходна активност, да алармира на тел. 112, на 082 506 792 (Отдел " Екология " ), с цел да бъдат наложени съответните наказания.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР