56 четвъртокласници от цялата страна си дадоха среща в Пловдив

...
</TD
>56 четвъртокласници от цялата страна си дадоха среща в Пловдив
Коментари Харесай

Най-добрите четвъртокласници от цялата страна се срещнаха в Пловдив

56 четвъртокласници от цялата страна си дадоха среща в Пловдив през днешния ден за присъединяване в националния кръг на олимпиадата " Знам и мога “. Това са деца, събрали най-голям брой точки от регионалните кръгове. Двама от тях са от Пловдив.

" Привилегия е да поздравявам най-хубавите възпитаници, които демонстрираха, че със познания могат да реализират чудеса. Знам, че всички ще се визиите почтено и с присъединяване си на тази олимпиада ще сътворите своята персонална история на триумфа “, обърна се към децата и техните ръководители Рени Рангелова – шеф на отдел " Съдържание на предучилищното и учебното обучение “ в МОН. На церемонията по откриването, която се състоя в залата на Общинския съвет, тя насърчи участниците да дадат най-хубавото от себе си по време на утрешното интердисциплинарно съревнование.

От името на домакините – ОУ " Екзарх Антим I “, одобрение сервира шефът Катерина Василева, която показа членовете на националната комисия за оценка на писмените работи и отстъпи сцената на гениите от Център за поддръжка за личностно развитие-ОДК и на своите възпитаници. За положителното въодушевление на присъстващите се погрижиха мажоретен състав " Слънчеви усмивки “ и учебната вокална група, а всички дружно с Хора на момчетата пяха " Светът е прекрасен, " Детство мое “ и " Де е България “ под диригентството на Милка Толедова. Бурни аплодисменти събра и представителният танцов състав " Марица “ на СУ " Св.св. Кирил и Методий “ за осъществяването на шопски танц.

Мария, Бистра, Кая и Мия, с поддръжката на артиста Васил Караманлиев, организираха викторина за загрявка преди утрешното съревнование. Избройте три столици на България, с какво свързваме началото на Българското възобновление, по какъв начин националното творчество е достигнало до нас през днешния ден бяха част от въпросите, които девойките зададоха, само че не съумяха да затруднят присъстващите. Гостите трябваше да разпознават и обичайни празници по стихове за тях.

Във времето, в което националната комисия ще прави инспекция и оценка на писмените работи, децата и техните учители ще посетят Епископската базилика, ще се разходят до Античния спектакъл и Римския стадион.

Победителите ще бъдат оповестени при закриването на 13 април от 15 часа, още веднъж в залата на Общински съвет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР