506 кандидати за народни представители от 21 партии и коалиции

...
</TD
>506 кандидати за народни представители от 21 партии и коалиции
Коментари Харесай

506 кандидати от Пловдив и областта напират за Народното събрание

506 претенденти за народни представители от 21 партии и обединения от 16 и 17 МИР са регистрирани за присъединяване в изборите за 49-тото Народно заседание на 2 април 2023 година, сподели информация на Plovdiv24.bg .

Кандидатите за 16 МИР са 272 и се състезават за 12 депутатски мандата. С цялостни листи от по 24 души вземат участие единствено обединенията " ГЕРБ-СДС ", " Българска социалистическа партия за България " и " Продължаваме промяната – Демократична България ". Две обединения са с по един претендент, няколко предлагат по 4-5, само че доминират партии и обединения, излъчили по 10-15 души. Интересното за идните избори е, че на политическата сцена се завръща " Атака ", само че под друго име и в коалиция с други хард леви партии.

По традиция в предизборно време Пловдив се трансформира в сцена на лидерска борба. Водачи на листи тук са,,,, Валери Жаблянов, Александър Томов, Павел Шопов, Танер Али,, Светослав Витков, Ангел Георгиев и Лилия Недева. Това значи надпреварата за гласовете на пловдивчани ще е извънредно оспорвано, считат политически наблюдаващи.

Регистрираните 21 партии и обединения в 17 МИР Пловдив област са излъчили 234 претенденти. Пълни листи имат единствено ГЕРБ-СДС, Политическа партия - Демократична България, Има Такъв Народ и Неутрална България. Според ръководителя на Районната изборна комисия Янко Радунчев, усещане тази година прави извънредно късата листа с претенденти на коалиция " Българска социалистическа партия за България ", която номинира едвам 10 души.

Всички имена на претендентите за депутати са подадени в ЦИК за инспекция за повтаряне. Миналата година е заловен претендент, регистриран в три изборни района, макар че има право да взе участие единствено в два. Друг очевиден случай от Пловдивска област е от последните двойни избори, когато кандидатка взе участие в конкуренцията от две разнообразни политически сили в по два изборни региона, напомни Радунчев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР