24 май е празник е празник на духовното извисяване, на

...
</TD
>24 май е празник е празник на духовното извисяване, на
Коментари Харесай

Ученици и учители от пловдивско училище отбелязаха 24 май като истински родолюбци и съвременни будители

24 май е празник е празник на духовното извисяване, на устрема към рационализиране посредством достиженията на науката и културата.

В Пловдив, по традиция, литийното шествие за деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност потегли от площада пред паметника на Светите братя Кирил и Методий. Едно пловдивско учебно заведение се открои от всички и придаде в допълнение приповдигнато въодушевление на националния празник. Епикът на ОУ " Васил Левски “ Пловдив не за първи път се облича с български национални носии. Традиция за учебното заведение стана на Трети март учителите да влизат по този начин в класните стаи и преподават на своите възпитаници. Днес, под звуците на гайда, шефът на учебното заведение поведе екипа и всички се хванаха на българско кръшно хоро. Ето какво ни споделя госпожа Петрова за самодейността:

" Идеята за днешното честване породи непринудено в неофициален диалог сред нашите учители. Обадиха ми се, с цел да споделят и естествено получиха утвърждение. Да познаваш и съхраняваш българския език и просвета, всичко, което ни кара да се гордеем, че сме българи, не е въпрос единствено на обучение, а на принадлежност към жанр и татковина. Щастлива съм да управлявам екип, който с изключение на качествата, присъщи за актуалните български учители, са будители и същински родолюбци. На този ярък празник на словото и просветата се обръщам към тях с благопожелание да множат своите триумфи, да бъдат все по този начин образец за подражателство и да обогатяват и развиват това скъпо богатство – знанието!

Честит празник на всички българи “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР