22 отбора от пет държави ще се включат на 14

...
</TD
>22 отбора от пет държави ще се включат на 14
Коментари Харесай

Сувенирна топка на Христо Стоичков, подписана от него, ще бъде разиграна на благотворителен търг в Бургас

22 тима от пет страни ще се включат на 14 и 15 юни в Спортен комплекс " Славейков " в обичайния благотворителен шампионат по футбол, в поддръжка на децата на починали чиновници на Министерство на вътрешните работи. Турнирът е част от спортния календар на Община Бургас и Международната полицейска асоциация (ИПА).

Международното присъединяване включва два тима от Румъния, и по един от Полша, Словения и Република Северна Македония. Останалите обединения са от Бургаски район, както и от Видин и отбор на СДВР-София, за които това ще бъде дебют в шампионата. Тази година комисията дефинира 19 деца, чиито родители са умряли, с цел да получат финансова помощ.

Отделно от петте задгранични тимове, ще дойдат и делегации от полицейските ръководства в сръбските гладове Крушевац, Пожаревац и Зайчар, както и от Улцин (Черна гора), Бръчко (Босна и Херцеговина) и Скопие (Република Северна Македония). Мачовете ще се играят на два терена редом на Спортен комплекс " Славейков " в Бургас на 14-15.06.2024 година

Първите срещи стартират в 9.00 часа на 14-и юни (петък), като на терен 2 ще играе един от гостуващите тимове – Куманово (Република Северна Македония) против състава на Охранителна полиция. Веднага след тях излизат служителите на реда от Познан (Полша), които ще срещнат състава на Министерство на вътрешните работи Бургас. Елиминациите – от четвъртфиналите до финала, ще се проведат в събота, 15-и юни 2024 година, а награждаването е планувано в 13.15 часа където формалните посетители ще връчат награди на спечелилите.

Освен даренията за децата на умряли служители на реда, средства ще се набират и посредством благотворителен търг. Най-новата сувенирна топка на Христо Стоичков, персонално подписана от легендата на футбола, ще бъде разиграна на самобитния аукцион. Отново ще бъде показана и фланелка на Стоичков, също подписана и дарена за търга от Валери Гергов от Видин. И двата продукта на Камата са с начална цена 150 лв..

Миналата година бяха събрани 10 800 лв., които бяха разпределени на 16 деца.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР