22-годишният С. Д от София отива за 4 години в

...
</TD
>22-годишният С. Д от София отива за 4 години в
Коментари Харесай

Съдът в Русе реши: Мъж получи 4 години затвор за серия кражби 

22-годишният С. Д от София отива за 4 години в пандиза за осъществени няколко обири в Русе, постанови Районният съд в Русе, предават от tvn.bg.

В ранните часове на 09.09.2022 година младият мъж, който към този момент имал в биографията си няколко присъди,  се намирал в региона на Дома на културата в гр. Русе гол до кръста. Решил да извърши кражба от кафе-бар " Какао “. Отишъл до бара, свалил едно от пердетата от откритата част на заведението и се увил в него. Разбил дървения похлупак и проникнал в бара. С пердето закрил датчика на СОТ-а и го обезвредил. Взел служебния мобилен телефон от бар-плота и отишъл до близка скамейка при започване на парка, на която имало хора. Казал им, че строи палат, че никой не може да го хване и по тази причина прави каквото си желае. Свидетелите се обадили на тел.112.

Месец по-късно една ранна заран подсъдимият разрушил благодарение на чук прозорчето на павилион за закуски пред УМБАЛ " Канев “. През него влезнал вътре и взел 162 лева, кафемашина, 3 лепила, коректор стик, 3 писалки, 50 безалкохолни питиета от 500 мл, 40 натурални сока от 200 мл, 8 бутилки олио, 60 кроасана, 20 сока от 250 мл, 15 вафли, 8 закуски, тетрадка, здравната и трудовата книжки, както и 2 парфюма и течен шоколад благосъстоятелност на продавачката.

Само ден по-късно С. Д. бил хванат, признал всичко и върнал една част от движимостите на потърпевшите. Прокуратурата внесла обвинителен акт за това, че в интервала 09.09.2022г. – 04.10.2022г. в гр. Русе, в изискванията на продължавано закононарушение, на два пъти, в изискванията на рисков рецидив, посредством разрушение на загради крепко направени за отбрана на парцел и посредством прилагане на техническо средство, лишил непознати движими движимости на обща стойност 938,70 лева без единодушието на притежателите, с желание незаконно да ги присвои.

Пред Районен съд – Русе подсъдимият призна обстоятелствата, изложени в обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. Поради това и в началото избраното наказване от 6 години е понижено в сходство със наложителното условие на закона с една трета и той ще следва да изтърпи наказване от 4 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. Приспаднато е предварителното му задържане, считано от 04.01.2023 година до влизане в действие на правосъдния акт.

Присъдата предстои на обжалване пред Окръжен съд – Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР