2 деца, с двама зетове и две малки деца, 6

...
</TD
>2 деца, с двама зетове и две малки деца, 6
Коментари Харесай

Изборен туризъм край Пловдив: Как на един адрес живеят по около 20 души?

" 2 деца, с двама зетове и две дребни деца, 6 и ние с моята жена 8, майка ми и сестрата – 12. Точно 12 индивида сме ". Така претендентът за кмет на село Триводици край Пловдив - Симеон Димитров, изяснява за какво в дома му има регистрирани 12 души. 

Мъж, поискал анонимност, алармира, че в селото по сегашен адрес са регистрирани десетки, които не живеят и нямат парцел в обитаемото място, оповестиха bTV в свое следствие.

" Тук е ужасно. В циганската махала има доста регистрирани. Винаги в секциите се извозват от други села, които са регистрирани тука ", споделя информаторът. По документи в няколко парцела в Триводици има по към 20 души, сочи описът на районното министерство.

Кметът Димитров е претендент за пети мандат. Миналите локални избори, на първи тур, той получава 441 гласа - с тъкмо 146 повече от съперника си, демонстрира информация в уеб страницата на ЦИК.

" Знам, че някъде към 30 индивида са в негови къщи, на кмета. Имаше един, който работеше в земеделска работа - Личев се споделя, той е регистриран в дома на кмета. Той идва на всички избори да гласоподава за него с цялото си семейство. Тия дето уреждат аграрни дотации. Другият се споделя Стоил с цялото си семейство, от Пазарджик, от Хаджиево още едно семейство ", изяснява още анонимният осведомител.

На адреса на кмета - на улица 18-та в селото, по лист живеят 12 пълнолетни. Кметът отхвърля да има общо с всички регистрации на външни хора в селото. За Личев твърди, че не е чувал преди.

Споменатият Ангел Личев е началник на Областната дирекция " Земеделие " - Пловдив. Дирекцията управлява и работата на болшинството от жителите на Триводици като аграрни производители. Проверява какви площи обработват, провежда търгове за аренди и подписва наказателни актове за нарушавания.

Самият аграрни шеф Ангел Личев обаче споделя друго – че в действителност е регистриран на адреса на кмета.

" Регистриран съм на адреса на Димитров, тъй като до преди две години работих в Стамболийски като шеф на общинската земеделска работа. От тази позиция съм оставал да дремя доста пъти у тях. Имот там нямам. С Димитров се познаваме, само че не мога да кажа, че сме близки. По мотив сигнала Ви за избирателен туризъм, мога да кажа, че даже не знам дали тази година ще гласоподавам на изборите ", изясни Личев.

От инспекция в формалната страница на ГРАО излиза наяве, че Ангел Личев е подал заявление, че ще гласоподава на тези избори точно в Триводици. Същото е направила и брачната половинка му. Имената им са и в изборния лист с жителите с сегашен адрес в селото, които ще гласоподават на локалния избор. Те са тъкмо 33-ма. Повечето - земеделци с непрекъснат адрес отвън Триводици, описват локалните.

Партията, която го издига, е Българска социалистическа партия. От там дадоха отговор по случая, че в случай че те са с документ за единодушие на притежател, в това няма нищо нелегално.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР