– осем мъже и една жена, на възраст между

...
</TD
> – осем мъже и една жена, на възраст между
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура Пловдив привлече като обвиняеми девет лица

– осем мъже и една жена, на възраст сред 23 година и 50 година, за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции в огромни размери  - марихуана с общо нето тегло към 12 кг на стойност близо 72 000 лв. – закононарушение по член 354а, алинея 2, вр. алинея 1, прочие 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Двама от тях са направили действието в изискванията на рисков рецидив. Други двама, измежду които и дамата, са и с повдигнато обвиняване за закононарушение, осъществено на територията на Враца, представляващо развъждане на растения от рода на конопа /марихуана/ в нарушаване на закона.

По делото е открито, че от януари до март 2023 година, на територията на Стамболийски, Сопот и Пловдив, единият от обвинените е разпространявал разнообразни типове и сортове марихуана на едро и на дребно. С наркотичното вещество той се е снабдявал от други обвинени, които го отглеждали на територията на вилна зона в област Враца.

При извършени оперативно-издирвателни мероприятия под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, взаимно с ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив и ГДБОП, е било открито, че на 28 март 2023 година се очаквала следващата доставка от гр. Враца, като след приемането й е трябвало да бъде разпространяване на територията на горепосочените обитаеми места.

По делото са осъществени процесуално-следствени дейности, измежду които и 22 претърсвания и изземвания в населявани и употребени от обвинените лица жилища и транспортни средства. Там са били открити и конфискувани разнообразни количества от наркотичното вещество - марихуана, както и малко количество амфетамин.

Днес, 31 март 2023 година, Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане на стража “ по отношение на петима от обвинените. На останалите четирима е избрана " гаранция “ в размер от 3000 лв. до 10 000 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР