– Г-н Титюков, какви инфраструктурни проекти ще отстоявате в Общинския

...
</TD
>– Г-н Титюков, какви инфраструктурни проекти ще отстоявате в Общинския
Коментари Харесай

Георги Титюков: Преборихме се за детската ясла в кв. Съдийски, ще строим нови детски и учебни заведения

– Г-н Титюков, какви инфраструктурни планове ще отстоявате в Общинския съвет в новия мандат?

Коалиция " Съединени за Пловдив “ е на мнение, че в най-кратки периоди би трябвало да бъдат приключени всички започнатите инфраструктурни планове, като ще държим да не се основават огромни неудобства на жителите. Време е да насочим напъните си към създаване на нови пътни артерии, които няма да затварят основни градски артерии и са от извънредно значение за облекчение на трафика. Това са нов мост над Марица, за който има абстрактен план с развръзки, пътна връзка сред регионите " Южен “ и " Тракия “ и продължение на бул. " Северен “, за които са направени работни планове.

Тези обекти изискват доста средства. Откъде ще осигурите финансиране?

В първите две години Общината мъчно би отделила средства от лични доходи, тъй като би трябвало да се довършат започнатите обекти.

Един от разновидностите за свежи пари е да се сътвори мощен екип по европейски планове, който да притегли сериозен финансов запас по новите стратегии на Европейски Съюз и по Националния проект за възобновяване и резистентност. Ще дам образец – в този мандат ние сме обезпечили по планове над 42 млн. лв. в обществената сфера, част от тях е изпълнена, други са в развой на осъществяване.

Така че когато приказваме за пари, би трябвало и сами да си помогнем. Естествено, в реда на нещата е да желаеме средства и от страната, тъй като Община Пловдив направи нещо, което в последните 30 – 40 година не е правила и страната – построи два стадиона, единият е съвсем подготвен, другият е приключен на 50%. Пари по стратегии има, само че би трябвало да има малко по-сериозна планова подготвеност.

Може ли да гарантирате, че ще бъде приключен ремонтът и реставрацията на Хуманитарна гимназия?

Предвиждаме освен завършването на ремонта на ХГ " Св. св. Кирил и Методий “, само че и строителството на нова постройка на ОУ " Княз Александър I “ в двора на гимназията, за която са планувани държавни и общински средства. Искаме да изградим още най-малко две учебни заведения, с цел да се минава последователно на едносменен режим на образованието, минимум 4 детски градини и 4 детски ясли. Настоящият мандат беше мощен във връзка с спортни обекти и уреди, в идващия би трябвало повече да наблегнем на просветителната инфраструктура. Затова настоявахме толкоз доста и извоювахме да стартира строителство на детски ясли с млечна кухня кв. " Съдийски “ на ул. " Стоян Михайловски “ 13 и те съвсем са подготвени.

Какви други нови обекти желаете да започнете в новия мандат?

Археологическият музей има остра потребност от спомагателна база за експонати и ние считаме, че най-подходящото място за тази цел е Централна поща. Собствеността на тази постройка е смесена – 70% е частна и Община Пловдив би могла да закупи този дял, 30 % е на държавно дружество " Български пощи “.

Бившата постройка на Българска народна банка на Малката основна не става ли за филиал на Археологическия музей, каквато концепция има?

Не съм уверен, че постройката на Българска народна банка е добра за музей, тъй като като се изключи залата всички пространства са дребни. Може би би трябвало да се направи спор по тази тематика, тъй като има и още една концепция - за Дом на Пловдивската опера на мястото на някогашния партиен дом. Тогава администрацията на Община Пловдив би трябвало да се реалокира някъде, да вземем за пример, в постройката на Българска народна банка.

Пътниците са недоволни от градския превоз и тежките тапи. Как може да се реши този проблем?

Транспортната скица на Пловдив има потребност от актуализация за да се основат по-добри връзки и по-бърз напредване. В момента казусът със тапите се изостря, тъй като се застъпват три огромни пътни плана – водния, който Община Пловдив извършва, Южен обходен колектор на В и К и пробивът под Централна гара на НКЖИ. Но част от тапите се дължат и на градския превоз. би трябвало да се намерения за смяна на схемата, маршрутите и интервалите. Създаването на транспортна компания " Екобус – Пловдив “ за нас е крачка в вярна посока и тя би трябвало да се доразвива, да се купят електробуси за първите две училищен линии и последователно, откакто свършат договорите с частните превозвачи, сдружението да поеме целия градски превоз.

Според вас би трябвало да ли да се вкарат облекчения за пътешестване на част от категории пасажери?

Предлагаме стратегия " 70 плюс “, която планува жители над 70 година да пътуват гратис в градския превоз с поименна карта и фотография. Дължим го на тези хора – те са построили Пловдив и страната и би трябвало да се отнасяме уместно към тях.

е сполучлив зам. кмет на Община Пловдив. Той е претендент за кмет на регион Централен от локална коалиция “Съединени за Пловдив ". За него можете да гласувате с номер 68 в бюлетината на областен кмет и с номер 68 и преференция 102 в бюлетината за общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР