tbi bank стартира публично предлагане на облигации, структурирани да отговарят

...
tbi bank стартира публично предлагане на облигации, структурирани да отговарят
Коментари Харесай

tbi bank предлага публични облигации с до 9% доходност

tbi bank започва обществено предложение на облигации, структурирани да дават отговор на условията за принадлежности на допустимите отговорности (MREL). Размерът на емисията, ориентирана към институционални и самостоятелни професионални вложители, е до 20 млн. евро с минимална сума за инвестиция 100 хиляди евро. Годишният лихвен % е в границите на 8.50 до 9.00. Падежът на облигацията е 3 години с опция за погашение 1 година преди падеж. Периодът за записване ще стартира на 5 юни и ще продължи до обед на 9 юни 2023 година

" Предлагаме отлична опция на институционалните и самостоятелните професионални вложители да защитят парите си от инфлацията, защото сега облигациите са най-хубавата капиталова опция от позиция на съответствие сред риск и възвръщаемост. Взехме поради актуалните условия на пазара в Европа и по тази причина взехме решение да предложим на вложителите атрактивна рентабилност и по-краткосрочен падеж. Смятаме, че лихвените проценти в еврозоната ще доближат своя връх през тази година и по този метод след 2-3 години ще имаме опция да рефинансираме облигацията при по-нисък лихвен % ", споделя, изпълнителен шеф на tbi bank.

Повече информация за емисията може да откриете.

За tbi bank

tbi bank е challenger банка в Югоизточна Европа и районен водач в различните разплащателни способи. Банката построява екосистема, която комбинира финансиране и извършване на покупки, с които дава отговор на потребностите на клиентите. tbi е фокусирана върху подпомагането на търговците да развиват бизнеса си, както и върху даването на финансови артикули и услуги, които улесняват живота на потребителите. Оперира в България, Румъния, Гърция, Германия и Литва. Чрез разнообразни цифрови канали и доверени партньорства с близо 20 000 търговски обекта tbi има потребителска база от 2 милиона клиенти и е отпуснала 550 000 финансирания през 2022 година Бизнес моделът на банката и фокусираният върху клиентите й метод доведоха до това да се трансформира в една от най-рентабилните и ефикасни банки в района.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР