Тази зима ще бъде трудна, трябва да се компенсират тези,

...
Тази зима ще бъде трудна, трябва да се компенсират тези,
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска компенсации за хората, които се топлят на твърдо гориво

" Тази зима ще бъде сложна, би трябвало да се компенсират тези, които се отопляват с твърди горива. Хората не могат да изнесат тези високи цени на гърба си, да плануват разноските си, това е сериозен проблем. Важно е да има обезщетения в бюджета и за тези, които са на природен газ ", това сподели по БНТ омбудсманът Диана Ковачева.

Тя разясни, че сега при борсовите цени на тока либерализация ще значи оскъпяване за битовите консуматори.

По думите на омбудсмана по проект от 2025 година и битовите консуматори трябвАОа да излязат на свободния пазар. Според Диана Ковачева би трябвало да има по-плавен преход, допустимо е предоговаряне, би трябвало да се направи опит да се постави изпитание този период да се отсрочи.

" Много висок % ще се окажат енергийно небогати. Лошото е, че към момента няма формулировка, уповавам се този парламент да стигне до ясна формулировка за енергийна беднотия. Няма ясни критерии, а това е комплициран развой ", добави Диана Ковачева и добави, че концепцията за двете цени не е рационално решение.

Омбудсманът акцентира, че Закона за персоналния банкрут би трябвало да го има и би трябвало да бъде импортиран. " Става въпрос за безконечния дебитор, законът би трябвало да е ориентиран към добросъвестните длъжници ", сподели още Диана Ковачева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР