Тази визита се възприема като дългоочаквана на фона на нарастващото

...
Тази визита се възприема като дългоочаквана на фона на нарастващото
Коментари Харесай

Китайският първи дипломат отива във Вашингтон, търсят решение за Близкия изток

Тази аудиенция се възприема като дълго чакана на фона на възходящото напрежение в Близкия изток , за чието преодоляване Вашингтон се надява, че Пекин би могъл да помогне , съобщи Ройтерс.

Ван ще посети Вашингтон от 26 до 28 октомври и ще се срещне с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и с Джейк Съливан , консултант по националната сигурност на президента Джо Байдън, оповестиха публични лица, като отхвърлиха да кажат дали китайският посетител ще се срещне и с Байдън.

Потвърждавайки визитата на Ван И в Съединени американски щати, китайското външно министерство прикани Вашингтон да си сътрудничи с Пекин, с цел да се разшири прагматичното съдействие сред двете страни и да се преодолеят разликите , с цел да се възстановят здравите двустранни връзки.

Визитата на Ван И ще бъде последвана от предстоящата среща сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и китайския водач Си Цзинпин в Сан Франциско през ноември.

През лятото няколко високопоставени американски представители, в това число американския държавен секретар Антъни Блинкън посетиха Пекин.

Основният приоритет на Вашингтон е да обезпечи избягването на спор сред двете най-големи стопански системи в света макар интензивната конкуренция и различията по редица въпроси - от търговията до Тайван и Южнокитайско море, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР