Тази вечер за ПьонгЧанг замина ски скачачът Владимир Зографски. Той

...
Тази вечер за ПьонгЧанг замина ски скачачът Владимир Зографски. Той
Коментари Харесай

Зографски: Искам да се представя достойно в ПьонгЧанг

Тази вечер за ПьонгЧанг отпътува ски скачачът Владимир Зографски. Той отпътува за зимните олимпийски игри в компанията на словенския си треньор Матиаш Зупан.

Зографски ще даде старт на българското показване в Южна Корея. Той ще взе участие в квалификациите на дребна шанца в четвъртък, ден преди формалното разкриване на ПьонгЧанг 2018.

" Чувствам се спокоен. Целта им е да подобря класирането си от предишните игри в Сочи. Вече съм с повече насъбран опит, а и като че ли в този момент върху раменете ми няма тези свръх упования от преди 4 години. Искам да направя едно почтено показване. От сезона не съм доста удовлетворен, тъй като съм кадърен на повече. Тествахме и променихме доста неща, екипировка и в този момент сме подготвени за един добър резултат в ПьонгЧанг. Шанцата там ми е позната, скачал съм на нея, " сподели Зографски преди отпътуването си.

" Влади записва напредък с всеки минал ден. В тренировките има скокове измежду първите 20-30, остава в този момент да удостовери този прогрес на игрите. Искам да е ясно, че тези олимпийски игри са просто един стадий в развиването на Зографски. Той доста млад, занапред има да израства и да усъвършенства резултатите си. Вярвам, че в него има голям капацитет, " съобщи наставникът Матиаш Зупан.

От 1 юни предходната година Зографски работи с новия си треньор, който е сребърен медалист в отборния ски скок от игрите в Калгари 1988.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР