Тази вечер във Видин се открива фестивалът Синия Дунав“. За

...
Тази вечер във Видин се открива фестивалът Синия Дунав“. За
Коментари Харесай

Тази вечер във Видин се открива фестивалът Синия Дунав

Тази вечер във Видин се открива фестивалът " Синия Дунав “. За четвърта поредна година на видинска сцена ще си дадат среща фолклорни сформира от Унгария, Сърбия, Румъния и България. Организатори са Община Видин и Event Masters, а входът е свободен, оповестяват уредниците. Фестивалът ще се организира на 1, 2 и 3 септември на откритата сцена на Художествената изложба в Крайдунавския парк на Видин.

Днес в Крайдунавския парк, като част от интернационалния фестивал, бе открит занаятчийски базар на ръчно направени предмети, който притегля вниманието на видинчани и гостите на града. В него вземат участие над 20 представители от цялата страна със свои щандове, видя кореспондент на " Фокус “.

Фолклорните реализатори, групи и самодейни сформира, занаятчиите и производители на обичайни артикули, храни и питиета са част от фестивала. Всички те разпространяват, съхраняват и развиват българския фолклор, обичай, просвета и родно произвеждане, допълват уредниците.

През трите фестивални дни на откритата сцена пред Художествена изложба " Никола Петров “ ще се изявят самодейни сформира и реализатори от Видински район и от разнообразни краища на България - Кюстендил, Пазарджик, Варна, Свищов и други, както и от Унгария, Сърбия и Румъния. Те ще покажат благосъстоянието на фолклора си посредством танц, ария или мелодия. Вечерите са отредени за концерти на едни от най-популярните и обичани фолклорни имена у нас. Тази вечер специфичен посетител ще е надарената певица Теодора. Пред публиката във Видин тя ще показа онлайн песните от идния си дебютен фолклорен албум.

На 2 септември феновете на фолклора ще се насладят на яркия театър на един от стожерите на българските обичаи - Държавен фолклорен отбор " Филип Кутев “. На 3 септември харизматичната Деси Добрева ще потопи публиката в магията на българското фолклорно песенно изкуство, поднесено по един съвременен и друг метод.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

Тази вечер във Видин се открива фестивалът „ Синия Дунав “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР