Тази вечер в 23:33 ч. българско време ще се състои

...
Тази вечер в 23:33 ч. българско време ще се състои
Коментари Харесай

NASA и SpaceX изстрелват астронавти в Космоса /видео/

Тази вечер в 23:33 ч. българско време ще се състои исторически полет на НАСА. За първи път от съвсем десетилетие компанията на Илън Мъск SpaceX ще изпрати двама астронавти до Международната галактическа станция с американска ракета. НАСА излъчва сега онлайн изстрелването.
На борда ще бъдат двамата космонавти. Дъглас Харли и Робърт Бенкен, които ще извършат експериментален полет на новия Cregon Dragon на SpaceX, дойдоха на мястото на изстрелване на нос Канаверал с електрическо транспортно средство Tesla Model X. Астронавтите на пилотирания галактически транспортен съд Crew Dragon ще летят до Международната галактическа станция.

Междувременно на място дойдоха и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания. Там е и вицепрезидентът Майк Пенс.

Изстрелването е планувано за 16:33 ч. локално време (23:33 ч. българско време) от ракетната площадка номер 39, откъдето преди време полетяха към Луната Нийл Армстронг и екипажът на Аполо 11. Това ще бъде първият пилотиран старт от американска земя за последните 9 години, откогато беше прекъсната програмата на НАСА с галактическите совалки.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР