Тази вечер в 21:45 часа отборите на Холандия и Англия

...
Тази вечер в 21:45 часа отборите на Холандия и Англия
Коментари Харесай

Холандия и Англия ще определят втория финалист в Лигата на нациите

Тази вечер в 21:45 часа тимовете на Холандия и Англия ще се изправят един против различен на “Ещадио Д. Афонсо Енрикеш” в Гимараеш във втория 1/2-финал в шампионата Лига на нациите. Вчера домакинът Португалия към този момент си обезпечи място на финала, побеждавайки с 3:1 Швейцария в Порто. Сега “Мореплавателите” с интерес чакат да научат името на противника си в борбата за трофея в неделя.

Холандия доближи до тази фаза на конкуренцията, завършвайки на 1-ата позиция в своята група 1, където бяха още съставите на международния първенец Франция и на различен исполин в лицето на Германия. Въпреки това “Лалетата” събраха актив от 7 точки и изпревариха “Петлите” поради по-добрите си директни индикатори.

В същото време Англия завоюва група 4, изпреварвайки Испания и Хърватия. Островитяните също събраха 7 точки, записвайки 2 победи, 1 реми и 1 загуба.

Последният турнирен дуел сред тези два отбора бе през далечната 1996 година на европейското състезание. Тогава “Трите лъва” завоюваха с 4:1. След товаа обаче те играят няколко контроли, последната през 2018 година, приключила с най-малък триумф на англичаните с 1:0. Всъщност общата статистика е много изравнена 6 победи за Англия, 6 триумфа за Холандия и 9 равенства. Британците обаче се намират в мощна серия и нямат загуба в последните си 7 мача от септември 2018 година насам.

Селекционерът на Холандия Роналд Куман няма огромни проблеми към състава. Вирджил ван Дайк и Жоржиньо Вайналдум имаха леки недоволства в последните дни, само че се чака и двамата да могат да играят тази вечер.

Гарет Саутгейт може да бъде по-притеснен, защото цели 7 от неговите избраници играха на финала в Шампионската лига предходната събота. Хари Кейн не е в оптимална форма, като записа първи 90 минути точно в дуела с Ливърпул, само че си пролича, че му липсва игрова процедура. Няма да е изненада, в случай че на върха на офанзивата стартира Маркъс Рашфорд, който да си партнира с Рахим Стърлинг и Джейдън Санчо.

Лига на нациите, 1/2-финал:

ХОЛАНДИЯ - АНГЛИЯ

Вероятни сформира:

ХОЛАНДИЯ: Силенес, Дъмфрис, Де Лихт, Ван Дайк, Блинд, Вайналдум, Де Роон, Де Йонг, Бергвайн, Бабел, Депай

АНГЛИЯ: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Чилуел, Дайър, Райс, Баркли, санчо, Стърлинг, Рашфорд

Стадион: “Ещадио Д. Афонсо Енрикеш”, Гимараеш
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)
Начало: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР