Тази вечер в 18 часа пред президентството е насрочен Марш

...
Тази вечер в 18 часа пред президентството е насрочен Марш
Коментари Харесай

Седмицата започва с протести ”за” и ”против” кабинета

Тази вечер в 18 часа пред президентството е плануван " Марш за европейска България - в отбрана на парламентаризма и демокрацията ", проведен от самодейността " Правосъдие за всеки ". В 18:30 пред Народното събрание е плануван цивилен митинг в поддръжка на държавното управление, прецизира БНР.

Такива демонстрации се чака да се проведат и във вторник и в деня на гласуването от депутатите на вота на съмнение. Във вторник пред Народното събрание се провежда и протест на партия " Възраждане " с искане за оставка на държавното управление и привикване на предварителни парламентарни избори.

Народното събрание ще разиска на изключително съвещание на следващия ден поискания от ГЕРБ-СДС избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков с претекст - неуспех във финансово икономическата политика. Подкрепа за вота показаха и опозиционните партии: " ИТН ", Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Гласуването би трябвало да се организира не по-рано от 24 часа след края на дебатите във вторник. При триумф на вота ще се направи нов опит за образуване на кабинет в границите на този парламент с мандат на " Продължаваме промяната ".

Ако не се сформира държавно управление, вторият мандат за това ще получи ГЕРБ, а при крах и от тяхна страна, президентът връчва трети мандат на определена от него политическа мощ в Народното събрание.

В случай че и тези процедури не съумеят да излъчат кабинет, президентът разпуска Народното събрание и насрочва дата за предварителни избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР