Тази вечер стартира 69-ото издание на най-престижния европейски клубен футболен

...
Тази вечер стартира 69-ото издание на най-престижния европейски клубен футболен
Коментари Харесай

Най-престижният европейски клубен футболен турнир Шампионска лига се завръща тази вечер

 Efbet2023 Horizontal
Тази вечер започва 69-ото издание на най-престижния европейски клубен футболен шампионат – Шампионска лига. Два от най-интригуващите мачове в първия ден от груповата фаза на конкуренцията са от „ Групата на гибелта “ – от 19:45 часа българско време Милан посреща Нюкасъл, а от 22:00 Пари Сен Жермен е хазаин на Борусия (Дортмунд).

" Росонерите " започнаха решително новия сезон в италианската Серия А, печелейки първите си три срещи, само че в последния кръг понесоха тежък удар, губейки от градския противник Интер с разгромното 1:5. Сега футболистите на Стефано Пиоли ще се опитат да се реваншират на своите почитатели за тежката загуба в Дерби каузи Мадонина, където " нерадзурите " записаха най-изразителната си победа от 49 години насам, а също така за тях триумфът бе пети следващ, което е и връх. Милан е с огромни обичаи в Шампионска лига, като тимът продължава да е на второ място по брой титли от шампионата със седем, с един повече от Байерн (Мюнхен) и Ливърпул.

Нюкасъл от своя страна влиза в положително въодушевление в конфликта на „ Сан Сиро “, откакто спря поредност от три поредни провали във Висшата лига с домашен триумф над Брентфорд с 1:0. За " свраките "   това е самобитно завръщане в шампионата след дълго неявяване и англичаните ще желаят да се потвърдят непременно.

Пари Сен Жермен, който е финалист в конкуренцията от 2020-а година, стартира следващата си акция в търсене на бленуваната купа с домакинство на Борусия (Дортмунд). Отборът на Луис Енрике не стартира по най-хубавия метод сезона във френската Лига 1, като към този момент позволи две равенства и една загуба в първите си пет мача – в последния кръг първенците на Франция отстъпиха изненадващо на Ница с 2:3 на „ Парк де Пренс “. Въпреки това наставникът на парижани Луис Енрике съобщи, че задачата пред неговия тим е спечелването на трофея.

Борусия (Дортмунд) пък е непобеден в първите си четири дуела в Бундеслигата, макар че към този момент направи две равенства. В последния кръг „ жълто-черните “ реализираха късен поврат при гостуването на Фрайбург за победа с 4:2.

Два от любимците за трофея в лицето на Манчестър Сити и Барселона също стартират присъединяване си в шампионата през днешния ден. Действащите първенци от Сити са домакини на Цървена звезда в група G, където са още Република България Лайпциг и Йънг Бойс. Барса посреща белгийския Антверп в група Н – там са още отборите на Порто и Шахтьор Донецк. Каталунците ще преследват по-добро показване в конкуренцията, откакто отпаднаха в груповата фаза в последните две години. 

Интересен ще бъде и конфликтът сред Лацио и Атлетико (Мадрид) на " Стадио Олимпико ". Двата тима са любимци в своята група " Е ", а изходът от срещата може да бъде основен за крайното класиране.

Това е последното издание на Шампионската Лига в сегашния му формат. От сезон 2024/25 конкуренцията ще се организира под „ швейцарската система “. Груповата фаза ще отпадне, като 36 тима ще вземат участие в състезание, като всеки от тях ще играе против осем други отбора.

Пълна стратегия за мачовете от Шампионска лига във вторник:

Група Е

22:00, Фейенорд – Селтик

22:00, Лацио – Атлетико Мадрид

Група F

19:45, Милан – Нюкасъл

22:00, Пари Сен Жермен – Борусия Дортмунд

Група G

19:45, Йънг Бойс – Република България Лайпциг

22:00, Манчестър Сити – Цървена звезда

Група Н:

22:00, Барселона – Антверп

22:00, Шахтьор Донецк – Порто
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР