Тази вечер Софийската опера поставя в светлините на прожекторите жените

...
Тази вечер Софийската опера поставя в светлините на прожекторите жените
Коментари Харесай

Жените на Пучини в Софийската опера

Тази вечер Софийската опера слага в светлините на прожекторите дамите на Пучини. Изключителните героини на италианския маестро постоянно вълнуват публиката до сълзи с историите на своята обич. Специално от Италия за концерта дойде младата диригентка Беатриче Венеци. Сред солистите е и сопраното Доната Д`Aнунцио, която е носителка на премията " Пучини ".

София

Жените на Пучини са редки създания. Готови да обичат докрай и абсолютно, макар събитията. А Пучини е от малцината мъже, кадърен да разбере всичките им женски причини, да ги отбрани и да ги трансформира в разтърсваща музика, която трогва, прави публиката съпричастна и способна да изживее вълненията на неговите девойки.

Едно нещо е общо за всички дами на Пучини и това е, че те имат своя лична човешка природа. И тяхната орис е обречена тъкмо от тази тяхна човешка природа.

Какво по-подходящо решение тогава от концепцията концерта, отдаден на " Жените на Пучини " да бъде дирижиран от младо, красиво и сполучливо момиче, което усеща мощна връзка сред себе си и композитора

Родена съм в Лука, тъй че ние разделяме едно отечество с Пучини и аз просто съм отраснала с неговата музика. Има ужасно доста концерти в нашия град, отдадени на него.

През цялото време съм заобиколена от Пучини и дори мисля, че по някакъв метод Пучини е моят нравствен екскурзовод.

В програмата на концерта не е подмината нито една от знаковите героини на композитора - деликатната Мими, жизнерадостната Мюзета, ревностната Тоска, студената Турандот, доверчивата, само че горда Бътерфлай. Портретите им ще обрисуват гостенката Доната Данунцио и водещите сопрани на Софийската опера в партньорство с тенорите Камен Чанев, Костадин Андреев и Мартин Илиев.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР