Тази вечер ще стане ясно дали българският баскетбол ще има

...
Тази вечер ще стане ясно дали българският баскетбол ще има
Коментари Харесай

Рилски спортист приема израелци с поглед към групите на ФИБА Къп

Тази вечер ще стане ясно дали българският баскетбол ще има втори представител в груповата фаза на ФИБА Къп. След като Балкан към този момент си обезпечи място в постоянния сезон, в този момент това би трябвало да стори и сребърният медалист в НБЛ Рилски състезател. Воденият от Людмил Хаджисотиров отбор се изправя против израелския Апоел Хайфа довечера от 20:00 часа във финала на квалификационния шампионат в Самоков, като спечелилият от срещата ще си заслужи правото да се класира за групите на втората по мощ европейска конкуренция на Международната централа.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от rilski_sportist (@rilski_sportist)

Рилецо към този момент се оправи с тежката задача да отстрани любимеца на шампионата в лицето на новосформирания литовски тим с огромни упоритости и висок бюджет Уулвс. Момчетата на Удо не се поколебаха нито за миг и надделяха цялостния с именити лица отбор на " вълците " с 91:76, откакто направляваха дуела от началото до самия му край и не разрешиха на противника даже да огледа към успеха.

Това бе и първият формален мач за Рилски състезател в новия му образ, като няколко състезатели направиха своя дебют за самоковския отбор. Страхотно усещане в дуела против Уулвс направиха новите американски попълнения Брендън Рандълф, Димаджио Уигинс и Еван Бати, като тримата внесоха доста сила в редиците на самоковци. Новият капитан на отбора Чавдар Костов и присъединилият се от аварийна пейка Крис Минков също заслужават хвалба за представянето си, като и двамата означиха значими стрелби и приключиха дуела с двуцифрен точков актив. Цялостно, отбраната на Рилецо бе съвършена през целия ход на дуела, като Уулвс съумя да стигне границата от 76 вкарани точки, с помощта на безпощадната си пукотевица от тройката в последната четвърт. Дори и това обаче не оказа помощ на селекцията на Римас Куртинайтис.

Отборът на Апоел Хайфа също доближи до финала на конкуренцията, откакто се оправи с финландския Катая със 75:64 в другия полуфинал на шампионата в Самоков. Тимът е воден от някогашния ментор на Лукойл Академик Шарон Друкер, който е събрал цели петима американски баскетболисти в своя състав. Гардът Антъни Хики сграбчи вниманието в първия мач против финландците, като точно той стана най-резултатен за успеха на тима от Хайфа с 22 точки и 6 асистенции. Останалите задгранични попълнения на Апоел са Кадийм Алън, Джейлън Джоунс, Уил Реймън и Девонте Ъпсън.

Дори и при проваляне през днешния ден, Рилски състезател още веднъж ще има късмет да попадне в груповата фаза на шампионата като един от трите " щастливи губещи " в квалификациите. Това е по този начин, защото отборите на Тофаш, Уникаха и Бакен Беърс се класираха за групите на Шампионската лига и по този метод останаха още три свободни места в главната фаза от сезона на ФИБА Къп. Така през днешния ден седем от осемте тима, които се борят в четирите финала на квалификациите, ще се класират за групите. Останалите финали са Крайова - Калев/Крамо, Лайден - Шоле и Спортинг - Антверп Джайънтс. Загубилите в тези срещи ще се ранкират по отношение на точковото си съответствие, като Рилски състезател не би трябвало да е с по-лоши индикатори от останалите три кандидата.

Снимка: ФИБА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР