Тази вечер ще стане ясен новият носител на трофея в

...
Тази вечер ще стане ясен новият носител на трофея в
Коментари Харесай

Манчестър Сити и Интер определят новия носител на трофея в Шампионската лига

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Тази вечер ще стане явен новият притежател на трофея в Шампионската лига. На финала в Истанбул един против различен ще се изправят тимовете на Манчестър Сити и Интер, а срещата е с начален час 22:00 ч. българско време.

Мачът сред двата отбора ще бъде първи посред им в историята, а премията за спечелилия е трофеят от най-престижния европейски клубен шампионат.

Сити влизат в конфликта в страхотна форма и в търсене на исторически требъл. „ Гражданите “ завоюваха към този момент купата на Висшата лига и Купата на Футболната асоциация, а при триумф над „ нерадзурите “ ще се трансфорат в първия британски клуб след градския противник Манчестър Юнайтед, който завоюва требъла от Висша лига, ФА Къп и Шампионска лига в един сезон – „ алените дяволи “ го сториха през 1998/99. „ Небесносините “ за повторно ще имат опцията най-сетне да ликуват в конкуренцията, откакто през 2021 изгубиха от Челси.

От своя страна Интер ще гони спечелването на трофея от шампионата на богатите за четвърти път в своята история. „ Нерадзурите “ победиха в конкуренцията през 1964, 1965 и 2010 – тогава за последно отборът от Милано стана европейски клубен първенец, откакто се наложи над Байерн Мюнхен с 2:0. Освен това, Интер има и два изгубени финала – през 1967 и 1972 години. Възпитаниците на Симоне Индзаги направиха мощен сезон, като приключиха трети в крайното класиране на Серия А и опазиха трофея си за Купата на страната, побеждавайки Фиорентина. Триумф над Сити ще ги изравни по брой оценки от ШЛ с тима на Аякс, и на една купа пред Манчестър Юнайтед.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР