Тази вечер ще се проведе първият полуфинал на конкурса Евровизия

...
Тази вечер ще се проведе първият полуфинал на конкурса Евровизия
Коментари Харесай

Първият полуфинал от Евровизия 2023 започва с песен на български

Тази вечер ще се организира първият полуфинал на състезанието Евровизия 2023 , оповестиха от Entiendo.

Шоуто ще стартира от 22:00 часа българско време и ще може да се гледа онлайн в формалния канал на състезанието. 15 песни ще се борят за 10 места за финала , а измежду тях е песента на Чехия „ My Sister’s Crown ”, в която има рап част на български, изпълнена от Танита Янкова, която е част от групата “Vesna ”.

Еуфорията от състезанието няма да подмине и почитателите на Евровизия в България, които ще имат опция да гледат дружно излъчването на полуфинала довечера онлайн в София. Това ще се случи по време на първата вечер на Sofia Eurovision Party 2023. Събитието, което ще се организира в The Steps на ул. Братя Миладинови 12, отваря порти в 21:00 часа и е със свободен вход.

Четири от страните фаворитки за спечелването на тазгодишното издание също ще се качат на огромната сцена в Ливърпул довечера. Това са Швеция, Норвегия, Израел и Финландия , които ще се борят за вота на публиката и мястото си на финала. На сцената довечера ще забележим и поп звездата Рита Ора, която ще има особено осъществяване в полуфинала.

На сцената на Евровизия триумфално завръщане ще направи Лорийн, която е шведския представител в Ливърпул . След успеха си от 2012 година с трансформиралата се в запазена марка на състезанието „ Euphoria ”, тя ще се качи на сцената на Евровизия 2023 с най – новия си шлагер – „ Tattoo ”, която към този момент покори, както музикалните ранглисти в Швеция, по този начин и тези в цяла Европа.

Украйна завоюва правото да семейства Евровизия 2023 след успеха на рап групата Kalush Orchestra и тяхната ария „ Stefania ”. Поради продължаващите военни дейности на територията на Украйна, уредниците на състезанието от Европейския съюз за радио и телевизия взеха решение да дават семейството на състезанието на Англия, приключила на второ място в Торино, с помощта на Сам Райдър и неговия интернационален шлагер „ Spaceman ”. Мотото на тазгодишното издание на състезанието, проведено от Би Би Си и украинската национална телевизия, е „ Обединени от музиката “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР