Тази вечер ще се проведе инициативата „Часът на Земята“. Тя

...
Тази вечер ще се проведе инициативата „Часът на Земята“. Тя
Коментари Харесай

„Часът на Земята” – гасим осветлението за час

Тази вечер ще се организира самодейността „ Часът на Земята “. Тя води началото си от 2007 година и сплотява послания и дейности за запазване на природата по целия свят. По традиция тя се отбелязва всяка година в края на март за един час - от 20.30 до 21.30 ч.

Милиони хора по света алегорично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови здания притъмняват фасадите си. Така всички дружно насочат апел за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво въздействие могат да имат дребните действия върху огромната планета.
Часът на Земята в фотоси Мотото тази година е „ Загаси светлините, отвори очи за планетата “
Тематичното мото на тазгодишното издание е „ Свържи се с природата “, а събитието ще стане факт в 188 страни на планетата.

Десетки български общини още веднъж ще поддържат самодейността, като изгасят алегорично осветлението за час.

На паркинга на площад „ Батенберг “ в София ще бъдат разкрити мобилни пунктове за събиране на текстил, остаряла техника и рискови боклуци. 50 пешеходни светофара в града ще алармират във формата на сърце, отправяйки ясно обръщение за обич към природата, а НДК ще свети в зелено.
" Часът на Земята " по света (ГАЛЕРИЯ) Световни мегаполиси угасиха светлините, с цел да насочат вниманието към климатичните промени
Както всяка година, кулминационната точка на събитията ще се състои пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “ от 20.30 до 21.30 ч. В момента, в който емблематични за столицата здания ще потънат в мрак, ще стартира акустичен концерт със специфичното присъединяване на Sofia Gospel Choir, Бояна Желязкова, Wet Pebbles Band, както и на обичайното огнено шоу.

За трета поредна година WWF и Българската асоциация за ски в свободен и рисков жанр провеждат нощно нанагорнище на Черни връх. Сборният пункт ще бъде пред хижа „ Алеко” в 19.30 ч., откъдето групата ще поеме по маркиран маршрут, особено селекциониран според от метеорологичната конюнктура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР