Тази вечер са били нанесени промени в текста на коалиционното

...
Тази вечер са били нанесени промени в текста на коалиционното
Коментари Харесай

Редактираха коалиционното споразумение

Тази вечер са били нанесени промени в текста на съдружното съглашение за ново държавно управление. Това обаче към момента не е окончателният тип на документа, заяви bTV.

Четирите партии в обединението ще имат посланичество в него съгласно получените гласове на изборите. Като брой вицепремиери - " Продължаваме промяната " (ПП) ще имат двама, а " ИТН " (ИТН), Българска социалистическа партия и " Да, България " - по един.
 Коалиционното съглашение: 5 вицепремиера, всяка партия със консултант в министерство
Коалиционното съглашение: 5 вицепремиера, всяка партия със консултант в министерство

Асен Василев даде обещание съглашението да бъде обществено

Асен Василев ще бъде вицепремиер и финансов министър. Калина Константинова ще бъде вицепремиер с отговорност за ефикасното ръководство.

Става ясно , че се закрива Държавната петролна организация. Агенцията за българите в чужбина пък минава към Министерство на външните работи. За всички лечебни заведения пък ще дава отговор здравното министерство.

Също по този начин, ББР и Българската организация за вложения ще са към новото ведомство за напредък и нововъведения.
 ДСБ и Зелените поддържат съдружното съглашение,
ДСБ и Зелените поддържат съдружното съглашение, " Да, България " към момента мисли

Коалиционното съглашение планува петима вицепремиери, като всяка партия със консултант в министерство

Припомняме, че по-рано през днешния ден съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев даде обещание, че окончателният вид на съдружното съглашение ще бъде подготвен през днешния ден .

Споразумението евентуално ще е готово преди края на седмицата, а концепцията е държавното управление да се конструира допустимо най-бързо, заяви още Василев . От думите му стана ясно още, че партиите са се разбрали всяка от тях да има консултант в министерствата, с цел да няма монопол .

В съдружното съглашение е заложен 4-годишен мандат за ръководство. Споразумението ще бъде оповестено обществено.

Тази вечер стана ясно, че ДСБ и Зелените поддържат съглашението , само че се чака отговорът на " Да, България ".

Тази седмица в поредни два дни се организираха консултациите при президента Румен Радев с парламентарно показаните партии в 47-то Народно заседание. До края на седмицата се чака да бъде връчен мандата на първата политическа мощ и победител на последните избори - " Продължаваме промяната " с водачи Кирил Петков и Асен Василев , които водят договаряния за сформиране на съдружно държавно управление още от деня след изборите, 14 ноември.

Разговори в обществен формат, с лъчение онлайн, бяха извършени в 18 работни групи по съществени браншове и политики, като в срещите участваха четвъртата, петата и шестата политически сили в Народното събрание - Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ". Не бяха поканени за диалози от ГЕРБ/СДС, които са втора по величина парламентарна мощ, и третите Движение за права и свободи, както и най-малката и най-нова парламентарно показана партия " Възраждане ".

" Демократична България “ чака три министерски поста

Надеждата им е в петък да стане ясно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР