Тази вечер от Варна тръгва плаващ кран с осигуряващ буксир

...
Тази вечер от Варна тръгва плаващ кран с осигуряващ буксир
Коментари Харесай

Плаващ кран тръгва към заседналия кораб при Яйлата, ще изгребва товара му

Тази вечер от Варна потегля плаващ кран с осигуряващ буксир към заседналия край Камен бряг товарен транспортен съд, оповестиха от " Морска администрация ". Очаква се на следващия ден заран работата да стартира.
Още по тематиката
Здравословното положение на 9-членния екипаж е положително. Към момента няма заплаха от разлив на гориво. Товарът на кораба е растителна тор. Дори и да попадне в морето, няма да съставлява заплаха. Евентуално може да провокира по-буен напредък на водораслите , обясниха от " Морска администрация ", представени от bTV.

Направено е проучване на дъното за дълбочините, които да разрешат подхождането на плаващия кран със съответната кофа за изгребване на товара . Към мястото пътува и транспортен съд, в който той да бъде трансфериран.

За да се обезпечи сигурността на кораба, ще се подхващат ограничения за връзването му за околните брегови скали . С помощта на лодка ще бъдат подадени въжета към брега, с цел да може при вероятно увеличаване напразно или при освобождението на товара, той да бъде удържан и изтеглен безвредно.

Операцията може да продължи два-три дни , само че не се изключва и да отнеме повече време поради предстоящото утежняване на времето в края на тази седмица и началото на другата. Затова и дейностите би трябвало да са оптимално бързи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР