Тази вечер от 22 часа е финалът на турнира Лига

...
Тази вечер от 22 часа е финалът на турнира Лига
Коментари Харесай

Рома излиза срещу властелина на Лига Европа Севиля в първия еврофинал

Тази вечер от 22 часа е финалът на шампионата Лига Европа - първият по ред в европейските клубни шампионати за годината. Съперници са " Севиля " и " Рома ", а място на конфликта е стадион " Пушкаш сцена " в Будапеща. 

Освен влиятелно отличие, успеха ще донесе още нещо на тима, който я завоюва - място в Шампионската лига, защото и двата отбора не съумяха да го извоюват от шампионатите си.

" Севиля ", съвсем отписан по-рано този сезон, когато направи и треньорска промяна, е властелинът на шампионата с шест извоювани оценки. Лоша вест за " Рома " е, че андалусийците са 6 от 6 на финали. Но пък въпреки това Жозе Моуриньо е 5 от 5 на своите директни конфликти за купи в Европа, като измежду тях има две трофеи в Лига Европа.

През предходната година той сграбчи Лигата на конференциите с " вълците ", в този момент е на крачка от успех в по-силната конкуренция.
Жозе Моуриньо: За тях европейски край е като мач в Испания
" За тях ( " Севиля ", бел. ред.) да играят на край в Лига Европа е съвсем обикновено, до момента в който за нас това е извънредно събитие, съобщи Моуриньо на конференцията във вторник, представена от Ройтерс. - За почитателите на " Севиля " пътуването до европейски край е като пътешестване до мач в Испания, за нас обаче това е нещо историческо. Така че желаеме да пишем история. Историята не играе, само че тя прави противника любимец, ние почитаме това. Те имат опит, който ние нямаме, само че и ние заслужаваме да играем този край, споделяме го от доста време. "

" Имам доста опит, само че и опитът на играчите също има огромно значение. В " Севиля " имат обилие от тъкмо това, само че нашият отбор играе дружно от две години и децата ми изпитват апетит да създадат нещо особено в сряда ", добави 62-годишният експерт, печелил всички европейски финали.
Хосе Луис Мендилибар: Бъдещето ми не ме интересува, мисля единствено за идния мач
Старши треньорът на " Севиля "  Хосе Луис Мендилибар надали е предполагал, че сезонът за него ще свърши по този начин. Той беше незает и третият ментор на севилци за месеци. Първо беше уволнен Юлен Лопетеги - след отпадането от Шампионската лига и затъването в Ла Лига.

Наследилият го Хорхе Сампаоли не устоя дълго и пристигна редът на Мендилибар, който трябваше да довърши до края на акцията. Със експерта отпред обаче " Севиля " отстрани " Манчестър Юнайтед " и " Ювентус " и е на край.

" Историята в действителност не лъже. " Севиля " е най-успешният клуб в това съревнование. Поради това и упованията са по-големи. Но когато дойдох през март, достигането до този край изглеждаше доста надалеч, стартира на своя брифинг баскът. - Изправяме се против сложен противник, само че ще разчитаме на всичките си оръжия и съм уверен, че в последна сметка трофеят ще бъде наш. Опитът? Хм, това ще бъде първи край в моята кариера, тъй че този мач се обрисува специфичен за мен.

Но играчите, а и клубът знаят по какъв начин да завоюват. Бюджетите на тимовете към този момент нямат значение, та ние сме на по-малко от 24 часа от трофея. Но да, грешките въпреки това могат да натежат и да платят цената на триумфа. "

До срещите с " Манчестър Юнайтед " той имаше единствено два мача в Европа, само че към този момент отстрани 2 гранда преди да се изправи против експерта в турнирните борби Жозе Моуриньо. Бил е треньор на " Ейбар " и други скромни испански отбори.

" Няма любимец. За мене нито един от двата тима не е с преимущество, нито един не играе вкъщи си. Първо ще се опитаме да разбираем какво са намислили в " Рома " и по-късно ще забележим кой тим ще направи по-малко неточности ".

" Моето бъдеще? Толкова ли е значимо?! Пристигнах тук с контракт за два месеца и половина. Реално той е до 30 юни, само че ще завърши с последния мач в Ла Лига. Не ме интересува, почтено казано. Мисля единствено за утрешната среща ".

" Рома " е мощен тим, пази се доста ловко, само че всеки тим може да страда и да сбърка. Те не държат топката, както обичаме ние, само че пък мъчно излизат от баланс, мъчно губят надзор. Стартовият състав още не е явен на 100 %, само че към този момент ми се подрежда в главата ", приключи Хосе Луис Мендилибар.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР