Тази вечер от 22.30 по БНТ е вторият епизод на

...
Тази вечер от 22.30 по БНТ е вторият епизод на
Коментари Харесай

Днес в Българското пътуване в Европа: Брекзит и историята на една любов

Тази вечер от 22.30 по Българска национална телевизия е вторият епизод на поредицата от " Българското пътешестване в Европа ". " Границата Брекзит " е показан през историята на Лазар, чиято другарка учи по Еразъм във Англия. След две години връзка от разстояние той отива да живее при нея.

Защо създателите на кино лентата избраха тъкмо този метод да се опише за Брекзит през погледа на двама влюбени, които желаят да се съберат дружно. Вижте диалога в студиото на " Денят стартира " с продуцента на кино лентата Цветелина Йорданова.

Цветелина Йорданова: Разказваме една персонална история, тъй като форматът на тези три кино лентата е тъкмо подобен. Те съставляват писмено риалити - т.е. значимите за Европа тематики са показани през погледа на младежи, които бяха определени посредством кастинг. Двама от тях видяхме в първия епизод - Симеона и Делян, в този момент ще забележим Лазар, а в третия филм ще забележим Красимир. Прекрасни младежи, с които работим с голямо предпочитание целия екип.
В този филм ще разкажем няколко персонални истории, тъй като си мислим, че това е по-добрият метод за една тематика, каквато е раздялата на Европейски Съюз с Англия. Пътувахме на най-различни места в Европа. Епизодите на кино лентата са снимани в Манчестър, Дъблин и Дъндолк в Ирландия. Дъндолк е град на границата сред Ирландия и Северна Ирландия. Това е най-важната тематика за Европейски Съюз в договарянията с Англия, които уреждат напускането на страната. И също по този начин бяхме в Брюксел, където се водят самите договаряния.
Вижте във видеото още за кино лентата и героите в него.

Не пропускайте " Българското пътешестване в Европа ": " Границата Брекзит " довечера от 22.30 часа единствено по БНТ1

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР