Тази вечер от 20:00 ч. по БНТ 3 гледайте документалния

...
Тази вечер от 20:00 ч. по БНТ 3 гледайте документалния
Коментари Харесай

Поредицата на БНТ Спортните таланти на България“ продължава с филма Фениксът на българската борба“

Тази вечер от 20:00 ч. по Българска национална телевизия 3 гледайте документалния филм „ Фениксът на българската битка “, отдаден на актуалната европейска шампионка по битка Юлияна Янева. Филмът е част от поредицата на Българската национална телевизия – „ Спортните гении на България “, целяща да показа някои от най-изявените млади български спортисти, които ще вземат участие в Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година

Започнала своя състезателен път в дребна зала по битка в Ямбол, устремена към победи, преследвана от контузии и травми, белези и болежка, Юлияна Янева постоянно се завръща на тепиха по-силна и стимулирана. Какво е да живееш с мисълта за олимпийско злато, преминавайки през пет интервенции на коляното в името на огромната цел – феновете на Българска национална телевизия 3 ще проследят в документалния филм „ Фениксът на българската битка “ с създател Моника Симеонова.



Сред основните герои на идващите филми от поредицата „ Спортните гении на България “ са Александър Николов (волейбол), Илия Груев мл. (футбол), Йоана Илиева (фехтовка), Петър Мицин (плуване), Карлос Насар (вдигане на тежести), Изабела Янкова (планинско колоездене), Божидар Саръбоюков (лека атлетика), Пламена Миткова (лека атлетика) и други До края на 2023 година Българска национална телевизия 3 ще излъчва по един филм в месеца – всяка последна сряда през август, септември, октомври, ноември и декември, а с настъпването на 2024 година и с наближаването на Олимпийските игри в Париж ще бъдат предавани по два кино лентата.

Гледайте документалния филм „ Между световете “ за грацията Стилияна Николова.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР