Тази вечер от 18.30 ч. пред Съдебната палата сдружение Инициатива

...
Тази вечер от 18.30 ч. пред Съдебната палата сдружение Инициатива
Коментари Харесай

Отново протестен марш - за непримиримост и с фенерчета срещу мрака

Тази вечер от 18.30 ч. пред Съдебната палата съдружие Инициатива " Правосъдие за всеки " приканва жителите на следващия протестен марш, този път с логото " Нека бъде светлина и неотстъпчивост в отбрана на Правото, независимостта на съда и опитите за налагане на прокурорска тирания над нежната ни народна власт.

Призивът е подбуден от нагнетената конюнктура преди датата, избрана за назначение на новия основен прокурор, се споделя в известието на сдружението за митинга.

" Вече пренебрегват Съда, към този момент заплашват съдии, към този момент пренебрегват юристите, към този момент уволняват публицисти и изясняват, че свободата на словото не била " разпасаност ". Вече приказват за управителната роля на прокуратурата в мощната държава; Бивш и сегашен основен прокурор постановат идващия подобен, само че сценаристите са едни и същи - тези, които преди избраха самите тях, а това е дребна групичка олигарси, представлявани от властта на един корпулентен медиен магнат и народен представител, който желае да получи цялата власт в страната, а след това да я трансформира в мека тирания " - стимулират от сдружението апела към жителите.

Подчертано е също, че в случай че бъде разрешено да завладеят Съда и да унищожат самостоятелната публицистика, това ще е краят на полусъстоялата се правова страна, от която ще избягат сигурно децата и внуците ни.

Мракът може да бъде продънен единствено със светлина, която да освети покупко-продажбите и зависимостите! И по тази причина на 8 октомври няма да маршируваме, а ще запалителен алегорично Светлината пред Съдебната палата и постройката на Висшия правосъден съвет, и ще кажем какво чакаме от кадровиците на правосъдната власт при идното чуване на единствения претендент и идния " избор "...

Затова уредниците приканват жителите да си носят фенерчета, запалки, светещи тръби, персонални послания на плакати, с цел да бъде продънен мракът, измежду който е ръководена България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР