Тази вечер от 17:30 часа в Зала Съединение“ на Регионален

...
Тази вечер от 17:30 часа в Зала Съединение“ на Регионален
Коментари Харесай

Премиера в Пловдив: Димитър Райчев представя луксозна книга в Историческия музей

Тази вечер от 17:30 часа в Зала „ Съединение “ на Регионален исторически музей–Пловдив, пл. “Съединение “ №1, ще се състои премиерата на книгата „ Почетните жители на Пловдив “ , оповестиха от локалната власт. Тя е готова от един от най-известните откриватели, летописци и документалисти на пловдивската история – Димитър Райчев /Мимо Райчев/ , създател и съставител на редица знакови албуми и книги, отдадени на нашия град, притежател на Специалната Награда „ Пловдив “ за изключителни достижения и повсеместен принос за културата на града през актуалната 2023 година.

„ Почетните жители на Пловдив “, Димитър Райчев. Снимка: Община Пловдив

„ Почетните жители на Пловдив “ е първокласно издание , пълноцветно, богато илюстровано, с доста снимков и биографичен материал, твърди корици, суперобложка и в границите на 296 страници споделя за всички удостоени с решение от Пловдивския общински съвет, почетни жители на град Пловдив, в интервала от 1879 до 2023 година Общият им брой от началото до през днешния ден са 142 души.

На представянето довечера ще участват кметът Здравко Димитров, ръководителят на Общински съвет – инж. Александър Държиков, заместник-кметове, кметове на региони, общински съветници, общественици, представители на научните и културни среди, част от почетните жители и техните наследници, жители и медии.

Музикален привет към публиката при започване на събитието ще насочат надареният млад цигулар Виктор Василев , ученик на НУМТИ „ Добрин Петков “ Пловдив, притежател на многочислени влиятелни награди от България и чужбина в клавирен акомпанимент на Ирен Капеловска.

Книгата „ Почетните жители на Пловдив “ на Димитър Райчев е издадена с общителното подпомагане на Община Пловдив. Събитието е с вход свободен !

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР