Тази вечер на специална церемония в Париж с начален час

...
Тази вечер на специална церемония в Париж с начален час
Коментари Харесай

България разбира днес съперниците си в Лигата на нациите

Тази вечер на специфична гала в Париж с начален час 19:00 ще бъде изтеглен жребият за четвъртото издание на Лигата на нациите, което ще се организира през есента на актуалната година.
Прочетете още
Националният тим на България е подложен във втора урна на третата по мощ дивизия в шампионата - Лига С, дружно с отборите на Азербайджан, Косово и Фарьорските острови. Разпределението по урни става съгласно класирането на тимовете в предходното издание на конкуренцията, в което “лъвовете ” още веднъж бяха в Лига С и приключиха на второ място в своята група в конкуренцията на Грузия, Северна Македония и Гибралтар.

Разпределението на жребия е следното: четири дивизии от по четири групи, като единствено в последната Лига D групите са две с по три отбора. Във всяка група от останалите лиги ще бъдат изтеглени по четири тима, като ще се стартира с най-ниската дивизия и жребият ще завърши с най-високата Лига А. Мачовете от груповата фаза ще се проведат през септември, октомври и ноември, като във всеки месец ще има по два дуела. Всеки тим в групите ще има по три семейства и три гостувания.

В това издание на Лигата на нациите още веднъж има промени във формата. За финалната фаза на шампионата този път няма да се класират единствено първенците в четирите групи на Лига А, само че също по този начин и приключилите на второ място тимове. По този метод носителят на трофея ще бъде избран всред осем финалиста, стартирайки с четвъртфинална фаза в два мача, която ще се организира сред 20 и 25 март 2025 година, а сред 4 и 8 юни ще бъдат полуфиналите, мачът за третото място и финалът. Четвъртите във всяка група на обособените дивизии ще изпадат непосредствено в по-долната такава (освен двата най-хубави четвърти в Лига С). Победителите в групите на Лига B, С, D ще завоюват директна промоция за по-горната дивизия.

Друга смяна е въвеждането на плейофи в два мача сред третите тимове от по-горната дивизия и вторите отбори от по-долната дивизия за място в някоя от групите на по-горната лига в идващото издание на шампионата. Само в плейофите с присъединяване на вторите отбори от Лига D техни съперници ще бъдат двата най-хубави последни тимове от Лига С. Тези баражи също ще се проведат сред 20 и 25 март 2025 година.

Разпределение на урните в Лигата на нациите 2024/25:

Лига А

Урна 1: Испания, Хърватия, Италия, Нидерландия
Урна 2: Дания, Португалия, Белгия, Унгария
Урна 3: Швейцария, Германия, Полша, Франция
Урна 4: Израел, Босна и Херцеговина, Сърбия, Шотландия

Лига В

Урна 1: Австрия, Чехия, Англия, Уелс
Урна 2: Финландия, Украйна, Исландия, Норвегия
Урна 3: Словения, Ейре, Албания, Черна гора
Урна 4: Грузия, Гърция, Турция, Казахстан

Лига С

Урна 1: Румъния, Швеция, Армения, Люксембург
Урна 2: Азербайджан, Косово, България, Фарьорски острови
Урна 3: Северна Македония, Словакия, Северна Ирландия, Кипър
Урна 4: Беларус, Литва/Гибралтар*, Естония, Латвия

Лига D

Урна 1: Литва/Гибралтар*, Молдова
Урна 2: Малта, Андора, Сан Марино, Лихтенщайн

Програма:

Мач 1: 5-7 септември 2024 година

Мач 2: 8-10 септември 2024 година

Мач 3: 10-12 октомври 2024 година

Мач 4: 13-15 октомври 2024 година

Мач 5: 14-16 ноември 2024 година

Мач 6: 17-19 ноември 2024 г

Жребий за плейофите: ноември 2024 година

Плейофи: 20-25 март 2025 година

Четвъртфинали на Лига А: 20-25 март 2025 година

Финален шампионат: 4-8 юни 2025 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР