Тази вечер кутията на MasterChef бъде доста предизвикателна, не само

...
Тази вечер кутията на MasterChef бъде доста предизвикателна, не само
Коментари Харесай

MasterChef 2018: Поредна елиминация

Тази вечер кутията на MasterChef бъде много предизвикателна, освен поради продуктите, с които ще се готви.

 Лео Бианки и провокациите на MasterChef
Лео Бианки и провокациите на MasterChef

Ресторантьорът за възможностите в живота, за разликата сред Лео, който пее, и Лео, който готви, и за работата със сърце и душа

Те ще бъдат подбрани от Chef Итало Баси , който е най-младият готвач, оглавил ресторант с три звезди Michelin - ConFusion. Италианецът е подготвил артикули от всички краища на света - кралски скариди, авокадо, киноа, джинджифил, лайм, жълта чушка, лук, чесън, манго и босилек.

 Снимка 352222

Шеф Итало Баси ще показва пред хоби-готвачите, че при верен асортимент и комбиниране на ароматите и многообразие в текстурите може да се получи нещо доста особено.

 Снимка 352223

Този, който се показа най-добре, ще избави трима състезатели и ще изпрати на финалната фаза на елиминации други двама.

След всичко това, в кухнята на MasterChef ще влезе един от дребното българи, приключили готварство в академията Le Cordon Bleu в Париж - началник Ивайло Игнатов . Той ще бъде съпроводен от своята брачна половинка Яна Петрова - професионален винен дегустатор.

 Снимка 352224

Двамата ще дадат MasterClass за приготвянето на рибно филе в " родопски камуфлаж ". Готвачът ще покаже по какъв начин се маркира и филетира риба във Франция, кой е верният метод да счупиш яйце, че верният метод е да направиш, а не да поправяш, както и че би трябвало да се доверяваш на усета си, а не да копираш на 100%.

Яна Петрова опише по какъв начин се сортира най-хубавото вино за съответно ядене. Едно от нещата, които ще разберем от нея, е, че винтовата капачка не е знак за ниска цена или качество, а опция, с цел да се избегнат дефектни коркови тапи.

 MasterChef 2018: Треньорите от „ Гласът на България” влизат в предаването
MasterChef 2018: Треньорите от „ Гласът на България ” влизат в предаването

Един участник ще завоюва имунитет

Този от любителите-готвачи, който се приближи най-вече до оригинала, ще бъде капитан в идната отборна борба, а двама ще би трябвало да се борят за оцеляване. В последния стадий на елиминация четирима от хоби-готвачите ще подготвят зеленчуци или морски блага (по избор), като употребяват японската техника темпура.

Играта на температурна разлика сред ледената паста и горещото олио е решаваща за прозрачността и хрупкавостта на панировката, а методът на нарязване на продуктите - за това да станат подготвени едновременно.

 Какво ще завоюва спечелилият в MasterChef 2018
Какво ще завоюва спечелилият в MasterChef 2018

За облекчение на участниците, те ще готвят на газови котлони, които забързват процеса на термична обработка, имат по-дълъг живот от електрическите и са по-щадящи към съдовете, тъй като не ги изсушават.

В края на предаването ще разберем и кой ще напусне кухнята на MasterChef.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР