Тази вечер испанският колос гостува на Атлетик Билбао в сблъсък

...
Тази вечер испанският колос гостува на Атлетик Билбао в сблъсък
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Билбао 3:2 Барса, гол от дузпа в 106'!

Тази вечер испанският исполин гостува на Атлетик Билбао в конфликт от 1/8-финалите за Купата на Краля. Двубоят на стадион " Сан Мамес " е с начален час 22.30 българско време и ще можете да го наблюдавате


След единствено две минути игра Атлетик Билбао излезе напред в резултата. Нико Уилямс проби по десния фланг и опита остро центриране по земя в наказателното поле. Топката стигна до Икер Муниаин, който задържа топката и по-късно опита доста техничен прехвърлящ удар, който хвана Тер Щеген неопитен - 1:0!
В 20-ата минута Барселона изравни резултата. След постепенна офанзива топката стигна до Феран Торес в наказателното поле, който опита извънредно красиво осъществяване към далечния ъгъл, а ударът му порази задачата, без да остави късмет на вратаря на Билбао да се намеси - 1:1!


В идващите минути Билбао упражни сериозен напън към противниковата врата. В 26` Оскар Де Маркос имаше страховит късмет да вкара, само че прати топката над задачата. Три минути по-късно Муниаин засече подаване на Уилямс от отлична позиция, само че не откри вратата. Малко по-късно рисков удар на Нико Уилямс пък бе избавен от Тер Щеген.
В края на първата част Билбао имаше още два великопелни шанса да вкара. Първо каталунците сами се вкараха в пакост, откакто изгубиха топката пред наказателното си поле при изнасянето на топката, а това разреши на състезател на баските да нанесе рисков удар, блокиран от Пике с шпагат. От последвалия корнер Раул Гарсия засече топката във вратата, само че Тер Щеген някак мазета на голлинията.




След почивката първото голово състояние още веднъж бе пред вратата на Барселона. Нико Уилямс си освободи пространство в наказателното поле на каталунците и нанесе удар, при който Марк-Андре тер Щеген се намеси ослепително. В 63` Нико откри брат си Инаки с съвършено центриране, само че нападателят не съумя да уцели вратата.
Четири минути преди приключването на постоянното време Билбао вкара втори гол. Първо опит за центриране на Инаки Уилямс срещна страничния дирек, а малко по-късно Иниго Мартинес се оказа на точното място в наказателното поле, с цел да засече топката от непосредствена непосредственост - 2:1!
Три минути по-късно Билбао стигна и до трети гол посредством Алекс Беренгер, само че попадението бе анулирано заради засада. В 93-ата минута обаче Барселона стигна до изравнителен гол. Дани Алвеш направи неудачен опит за задна ножица, който обаче се трансформира в асистенция за Педри, който с мощен удар прати топката в мрежата - 2:2!
Мачът влеза в продължения, където Билбао продължи да е по-активният тим и справедливо стигна до трето попадение. В 106-ата минута Жорди Алба игра несъзнателно с ръка в наказателното поле, само че ръката му не бе в естествено състояние и блокираше центриране. Съдията отсъди дузпа, която бе осъществена от Муниаин - 3:2!
Малко по-късно Феран Торес вкара топката в мрежата на Билбао, само че попадението бе анулирано поради очевидна засада.





СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Билбао: Агиресабалага, Де Маркос, Вивиан, Мартинес, Юри, Н. Уилямс, Д. Гарсия, Весга, Муниаин, Сансет, Р. Гарсия
Барселона: Тер Щеген, Алвеш, Пике, Араухо, Алба, Бускетс, Педри, Гави, Жутгла, Ез Абде, Торес
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Макар и с известни компликации, Барселона съумя да премине през третодивизионния Линарес след поврат и благодарение на няколко звезди от аварийна пейка. Сега обаче наставникът на каталунците Шави Ернандес ще би трябвало да извади най-хубавото от своя тим, в случай че желае да преодолее идващото затруднение - Атлетик Билбао.
Баските демонстрираха, че не са за подценяване, откакто отстраниха Атлетико Мадрид за Суперкупата на Испания и стигнаха до край с Реал Мадрид, където се показаха почтено, само че отстъпиха с 0:2. Тимът е 10-и в Испания и е на четири точки зад Барселона, който е с мач по-малко.
И двата отбора имат загуби в кадрови проект - Атлетик е без Ниньес, Венседор и Виялибре, до момента в който Шави не може да разчита на Юмтити, Гарсия и Роберто, а Брейтуейт е под въпрос.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР