Тази вечер бе големият финал на любимото шоу за имитации

...
Тази вечер бе големият финал на любимото шоу за имитации
Коментари Харесай

Ето кой е големият победител в Като две капки вода СНИМКИ

Тази вечер бе огромният край на обичаното шоу за фалшификати „ Като две капки вода “. Шоуто, което всяка неделя в продължение на три месеца забавляваше почитателите пред дребния екран.

Звездните участници и екипът на предаването дадоха максимума от себе си, с цел да създадат необикновено шоу и в този дванадесети лайв феновете на Нова се насладиха на един същински артистичен и музикален театър.

Битката за първото място бе оспорвана, а финалистите Владо Михайлов, Тома, Керана и Дара Екимова не разчитаха на Бутонът на шанса, а сами избраха облиците, в които да се превъплътят. Хилда Казасян, Веселин Маринов, Димитър Ковачев – Фънки и гостът Магърдич Халваджиян, за последно за този сезон, имаха опция да разясняват, само че нямаха правото да правят оценка страхотните преобразявания на участниците.

В края на вечерта феновете на любимото шоу за имитации избраха кой от финалистите да си тръгне с купата в единадесетия сезон на обичаното шоу - това е Владо Михайлов. Той се преобрази в именитата българска звезда Васил Найденов и извърши песента „ Болката отляво “ по текст на Маргарита Петкова и музика Стефан Димитров. Васко Кеца е освен реализатор и виртуозен музикант, само че и ентусиазъм за няколко генерации българи. Песните му се трансформират в шлагери и стават обичани на милиони, които пеят дружно с него трансформиралите се в класика: „ Адаптация ”, „ Телефонна обич ”, „ Сбогом, моя обич ”, „ Тишина ”, „ Синева ”, „ Чудо ”, „ По първи петли ” и доста други. Песента „ Болката отляво “ е класирана на 19 място в класацията на 100-те най-велики текста на песни на БГ Радио.

„ Да си на сцената е зареждащо и необикновен кеф. Колкото повече се готвиш, толкоз по-яко става. Образът на Мадона беше паник офанзива за мен. Стряскащо е когато имаш дълъг тест, голяма хореография и тежък грим, както беше при Psy. Труден ми беше Любо Киров, който е неосъществим за подражаване. Но за обликът на Фреди Меркюри прекарах цяла седмица мислейки за него. Излязох на сцената и чудото се случи. Шоуто ми даде доста другари и ме зареди. Знам, че Васил Найденов е юридически доста пъти, само че е чест да завърша това странствуване с неговия облик “, показа пред камерите Владо Михайлов. „ Огромна чест е да съм в наличието на композитора Стефан Димитров и великия Васил Найденов. Това шоу ми дава тази страст, която всички вие усещате “, добавя артистът.

„ На тази сцена се случва изкуство и то това, което ни липсва в страната. Владо е извънредно надарен. Всеки един облик в Капките беше шедьовър. Професионализъм, гений и доста работа в едно “, е коментарът на Маги Халваджиян.

„ Ти си един от най-енергичните участници в този сезон “, добавя Хилда Казасян. „ Пътувал съм с Владо преди години и той подгряваше концертите ми. Надявах се да се развиеш. Беше покъртително всичко, което направи на сцената “, сподели Веселин Маринов.



Второто място и сребърният орден са за Керана. Певицата извърши обичаната ария „ Memory “ от мюзикъла „ Котките “ на Андрю Лойд Уебър. Песента е изпълнявана през годините от именити реализатори, измежду които Барбара Стрейзънд, Елейн Пейдж, Бари Манилоу, само че през 2015 година Nicole Scherzinger я изпява във връзка 70-годишния празник на Андрю Лойд Уебър. Керана взема решение да се превъплъти в чаровната вокалистка на Pussycat Dolls, която с изключение на талантлива със страховит глас, е необикновен танцьор и шоумен. Певицата има неповторимо наличие на сцената и впечатлява мощно с наличието си в един от най-известните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър. Как ще се оправи Керана в ролята на котката Гризабела с блестящо минало и тъмно настояще и ще се подреди ли измежду най-хубавите реализатори - Никол Шерцингер, Барбара Стрейзънд и Илейн Пейдж, следва да забележим след минути.

„ Като две капки вода “ е причина да изляза отвън себе си. Предаването ми даде най-хубавия подарък, страсти и нещо, което не може да се повтори. Най-силната страст, която съм изпитвала е терзание. Най-силно съм се тормозила когато изпълнявах ария на Лили Иванова. Сред най-ярките моменти бяха когато околните ме гледаха в шоуто и се гордееха с мен. Забавлявала съм се доста при облици с хореография. Когато си артист и си посочил, че можеш, хората чакат от теб да се оправиш. Притеснявах се, тъй като ми пука и желая да стане. Искам на сцената да се случи облика. Обичам песни, в които има история и по тази причина избрах тази ария “, показа пред камерите Керана.



Третото място е за Тома. Той изпълни супер известното парче „ Here I Go Again “ на английската рок тайфа Whitesnake. Рокаджията влезе в обувките на вокала на групата Дейвид Ковърдейл, който през 80-те години на предишния век дружно с китариста Бърни Марсдън написват известната рок балада. След първото й издание, което звучи по-блусарски, песента е презаписана и включена в мултиплатинения албум на групата, с лека смяна в звученето в посока по-енергичен хардрок. Композицията е включена от музикалната медийна компания VH1 на 17-о място измежду стоте най-велики песни записани през 1980-те години.  

„ Тези 3 месеца бяха необикновен кеф и наслаждение. Няма да не помни облика на Данчо Караджов, който ми даде увереността, че мога да се оправя. Първият ми женски облик беше на Шаная Туейд, само че най-трудният ми женски облик беше на Шиниъд О’Конър, тъй като трябваше да се разплача. За мен „ Като две капки вода “ остава в сърцето. Дейвид Ковърдейл ми е кумир и желая да изпея обичаното ми рок парче на Whitesnake. Ще ми липсва екипът на „ Капките “, признава Тома.



Дара Екимова се класира на четвъртото място. Тя се изправи пред нелекото предизвикателство да се превъплъти в именитата Паша Христова и извърши „ Остани “. Паша Христова е изпяла и записала десетки песни, трансформирали се във безконечни шлагери, измежду които „ Повей, ветре “ и „ Една българска роза “. Певицата умира рано, едвам на 25 години в самолетна злополука през 1971 година, само че с топлия си и запаметяващ се глас и умеенето й да влияе върху публиката, остава обичана певица на няколко генерации. „ Остани “, която е композирана от пианиста Николай Арабаджиев и е по текст на поета Димитър Василев, е ария – химн за безконечната обич. Дара към този момент е изпълнявала своята версия на именитата ария на концерта на " Българската Коледа " през декември 2022 година

„ Думите не могат да опишат това, което ми се случи през тези 3 месеца. През първият лайв гласът ми спря, когато ме качиха на поддръжката. Образът на Монсерат Кабайе ми даде убеденост. След диалог с Мария Илиева си споделях, че аз притежавам сцената, а не тя мен. Един от най-трудните облици беше на Lipm Bizkit. Най-голямата победа е, че съм се преборила в това супер велико предаване. Българската музика ми носи особено чувство в сърцето. Няма случай когато съм пяла Паша Христова и да не съм се разчувствала. Тя е ентусиазъм за мен. Научих значими неща и едно от тях е да не се взимам на съществено ", призна най-младият участник на сезона.

„ Песента ми е скъпа на сърцето. Тя ми приказва доста и ми споделя гениална история. „ Капките “ са като една супер висока пързалка. След като се пуснеш и гмурнеш във водата е най-великото чувство “, добави Дара.



Снимки: Като две капки вода / Фейсбук

Водещите на огромния край, любимците на публиката Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро, благодарят на публиката, която остава вярна на предаването за цели 11 години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР