Тази вечер активисти на ВМРО начело с Ангел Джамбазки се

...
Тази вечер активисти на ВМРО начело с Ангел Джамбазки се
Коментари Харесай

Заради подкрепата на ГЕРБ към френското предложение за РСМ: ВМРО протестираха пред дома на Бойко Борисов

Тази вечер деятели на Вътрешна македонска революционна организация отпред с Ангел Джамбазки се събраха пред дома на Бойко Борисов.

Поводът за нощната блокада е поддръжката на Борисов на френското предложение за еврочленството на Северна Македония. Протестиращите носеха транспаранти с надписи " Не предавай Македония ".

" Трябва да бъде предпазен ползата на македонските жители с българско съзнание, би трябвало да бъдат вкарани периодите, които да бъдат гаранция, че в случай че нещо не се случи няма да продължи процеса и може да бъде върнат обратно. Трябва да бъдат вкарани всички неща детайлно.

" Това е всичко, което вършим, в благозвучие с контракта и рамковата позиция на българския парламент ще бъде вкаран протокола и по преговорната рамка и заключенията на Съвета. Това е, което ще се случи с помощта на изявленията на господин Борисов през днешния ден и позицията, която ГЕРБ изрази. Гарант ще бъде целия Европейски Съюз и всички страни членки. Съвета и Комисията ", отговори му Георг Георгиев.

За да поддържат водача на ГЕРБ, пристигнаха съвсем всички от парламентарната група на партията.



Стигна се до пререкания сред досегашните съдружни сътрудници поради участието на Северна Македония, само че в последна сметка организираха градивен разговор.

А. Джамбазки: Ние нямаме доверие на Комисията.
Г. Георгиев: Всички органи на Европейски Съюз ще бъдат поръчител за процеса

А. Джамбазки: Гарант ще бъде само Съветът на министрите.
Г. Георгиев: Благодарение на това, което направихме през днешния ден. Ако не бяхме извели въпроса пред очите на публиката държавното управление щеше да го замете да отиде с една неподготвена позиция. Но замисли се, с помощта на нас в този момент всички документи на Европейски Съюз ще влязат в благозвучие и в синхрон с българската Рамкова позиция от 2019 година и с българския контракт със РСМ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР