Тази възможност е била обсъдена на среща в Министерството на

...
Тази възможност е била обсъдена на среща в Министерството на
Коментари Харесай

Обезсолена морска вода за бита? Възможено е, но е скъпо!


Тази опция е била разисквана на среща в Министерството на районното развиване и благоустройството. В нея са взели участие представители на Министерство на регионалното развитие, на водния бранш у нас, както и управлението на израелската държавна водна компания " Мекорот ". Тя има богат опит в обезсоляването на морската вода в Израел, където по този начин се обезпечава 40 % от водата за бита.

Един от участниците в тази среща е ръководителят на Надзорния съвет на " Българския В и К холдинг " Иван Иванов. За Радио Варна той дефинира концепцията като " стратегически вид за решение на бъдещи водни рецесии у нас ", само че акцентира, че към момента тази опция единствено се изследва.

Първоначалната инвестиция за построяването на една станция за обезсоляване на морска вода не е огромна и е сравнима със градежа на междинен по мярка язовир, само че за самия развой на обезсоляване е нужна доста електрическа сила.

Обезсоляването на морската вода се прави въз основата на противоположна осмоза, като крайният артикул е доста непосредствен до дестилираната вода, заяви още Иван Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР