Тази трайна тенденция да се мият ръцете със съдите е

...
Тази трайна тенденция да се мият ръцете със съдите е
Коментари Харесай

Нели Куцкова нападна Корнелия Нинова заради случая с шведския турист

Тази трайна наклонност да се мият ръцете със съдите е извънредно нездравословна. За хората е неприятна. Особено от човек, който написа законите, е прекачване на отговорността. Въпросът е, че хората би трябвало да знаят, че съдията няма право да правораздава спряло персоналната си страст.
Така арбитър Нели Куцкова разяснява случая с шведския екскурзиант, който ритна българка и получи присъда - санкция 4500 лева и думите на Корнелия Нинова, че желае да знае името на съдията, издал присъдата.
При тези доказателства и този закон присъдата можеше да е най-много 5 хиляди лв. санкция - по този начин планува законът, разясни тя.
" Съдията няма право на страсти и да ползва " око за око " – той е стеснен в границите на закона и не инцидентно в това число и основният прокурор, сподели че е по-добре да се намерения за смяна в законодателството ", добави още Куцкова.
По думите ѝ " въпросът е да се направи разбор на приложението на този текст и заради спорното му пояснение се е налагало да се вършат тълкувателни решения. Но да се трансферира отговорността върху съда е неприемливо изключително от правист ".
Куцкова разяснява, че Нинова си е разрешила това изявление " може би, тъй като прекомерно от дълго време не се занимава на практика с правото и ѝ липсват някои знания. Нейното изказване е безспорен PR. Ние за разлика от други хора се подписваме по под всеки акт. "

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР