Тази сутрин в Министерството на образованието бе генериран изпитен вариант

...
Тази сутрин в Министерството на образованието бе генериран изпитен вариант
Коментари Харесай

Вариант 7 на матурата по български език и литература

Тази заран в Министерството на образованието бе генериран изпитен вид номер 7 за днешния Държавен зрелостен изпит по български език и литература през сесия август- септември, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Над 13 000 зрелостници са подали заявки да бъдат позволени заявки за държавните зрелостни изпити през сесия август-септември. На тях се явяват тези, които не са били позволени на минали сесии, по някаква причина са ги пропуснали или са получили слаба оценка при предходно явяване.


На днешната матура по български език и литература са позволени 8 612 зрелостници, които ще бъдат разпределени в 280 учебни заведения. Ангажирани са 2913 квестори. Изпитът стартира в 8.30 часа. Влизането в залите ще става със служебна записка за допускане до него и документ за идентичност най-малко 30 минути преди началото на матурата. Максималният брой точки е 100. Изпитът се счита за изискан при най-малко 30 т., които са за оценка „ Среден (3) “.


Вторият наложителен зрелостен изпит по профилиращ предмет и държавният изпит по професионална подготовка са на 25 август. На 28 август ще се проведат спомагателните държавни зрелостни изпити по избор. На всички изпити, като се изключи този по специалност, се написа с черен химикал.

Резултатите ще бъдат оповестени до 8 септември. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР