Тази сутрин в 6 часа спря сърцето на легендарния кръчмар

...
Тази сутрин в 6 часа спря сърцето на легендарния кръчмар
Коментари Харесай

Скръбна вест! Почина легендата на Враца Стоян Тинчев

Тази заран в 6 часа спря сърцето на именития кръчмар Стоян Тинчев.
Няколко месеца организмът му се бореше с заболяването, до момента в който най-после се съобщи.
80-годишният Стоян Тинчев е индивидът, който е основал всички именити заведения във Враца. Той създава дискотеката „ Буркана “, нощния бар „ Бирхале “, ресторант „ Стотинката “, кафето в центъра, където сега е италианския ресторант, ресторант „ Атлантик “ и още куп други места за хранене и развлечение.
Преди към 60 години той в началото стартира да работи като шлосер, само че едно вървене до морето с неговата жена Христина му трансформира напълно живота. Там продават сладолед, само че през това време натрупва скъп опит, който стартира да ползва във врачанската конструкция на тогавашния „ Балкантурист “. Всяко едно ново заведение е въвеждано в употреба от него и събрания от него екип.
През тези години той всяка заран е идвал на работа от село Згориград и се е спирал пред постройката на тогавашния ресторант „ Чайка “. Десетки години мечтаел да го купи и да сътвори съвременен комплекс в полите на Балкана.
И след демократичните промени фантазията се сбъдва. С цената на доста ограничения неговото семейство закупи „ Чайка “. Сега там към този момент има построен съвременен хотелски комплекс, който е перлата на врачанския туризъм.
За страдание гибелта на брачната половинка му Христина го срина. Тя си отиде предишния февруари и от този момент той стана различен човек. При една от последните ни срещи Стоян ми сподели да се вардя, тъй като тъгата разболява. И той се разболя.
Стоян Тинчев беше един от най-старите ми другари. Когато починалият ми наследник Димитър планираше основаването на компанията за доставка на храна и питиета, точно той му даваше скъпи препоръки за връзките със заведенията. След гибелта на сина ми, при всяка наша среща Стоян Тинчев полагаше големи старания да ми вдъхне кураж да продължа напред.
Стоян Тинчев беше от тези мъдреци, които към този момент рядко се раждат. Природният му разсъдък бе толкоз високо равнище, все едно е учил и работил в най-хубавите университети и заведения за хранене по света. Имаше мощно развита вътрешен глас за хората и рядко допускаше неприятни човеци до себе си. Той можеше да трансформира стая с четири стени в оборотно заведение и това го правеше с лекост.
Стоян Тинчев беше популярен човек, какъвто Враца заслужаваше да има!

Сбогом, приятелю!

Даниел Бузов
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР