Тази сутрин в 6:10 часа местно време (в източните окръзи

...
Тази сутрин в 6:10 часа местно време (в източните окръзи
Коментари Харесай

Българските политици поздравиха мюсюлманите за Курбан байрам

Тази заран в 6:10 часа локално време (в източните окръзи един час по-рано) с обичайната молитва-намаз, която се изнесе в близо 90 хиляди джамии на територията на Турция, стартира свещеният мюсюлмански празник Курбан байрам.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков поздрави от парламентарната естрада българските мюсюлмани във връзка свещения за тях празник Курбан байрам.

" Едно от най-големите достояния на нашето общество е толерантността сред религиите, мира и разбирателството, в които живеят хората от разнообразни вероизповедания в нашата страна. Вярвам, че просперитетът на страната е вероятен с общи старания, знанията и силата на всеки от нас ", означи той.

Мустафа Карадайъ също поздрави от парламентарната естрада всички мюсюлмани с Курбан байрам и пожела здраве, благодат и благополучие от името на Движение за права и свободи и от свое име.

" Този празник на милосърдието и прошката сближава и сплотява хората, сплотява обществото и в същността си е мост, както сред обособените хора, по този начин и сред обособените генерации, и е същински извор на мъдрост и ентусиазъм ", посочи ръководителят на Движение за права и свободи. По думите му единствено дружно, с взаимно схващане, състрадание, религия, човещина и приемливост можем да изградим по-добър живот в този момент и по-добро бъдеще за нашите деца в нашата татковина. 

" Празникът е време за равносметка, време да си извиним грешките, да бъдем толерантни във взаимоотношенията си, да бъдем великодушни и да пазим мъдрите учения на вярата. Нека тези светли дни да ни създадат по-добри и да укрепят вярата ни, да донесат, здраве, естетика и благополучие ", означи Карадайъ.

Президентът Румен Радев поздравява българската мюсюлманска общественост във връзка настъпването на празника Курбан байрам. Това заяви прессекретариатът на президента.

Румен Радев насочва пожелания за здраве, мир и благополучие на всички празнуващи и техните близки, изразявайки увереност, че българското общество ще продължи да съхранява традициите в името на толерантността, разбирателството, добруването и напредъка на българския народ.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел насочи поздрави към мюсюлманската общественост в България по случай празника Курбан Байрам  в своя Фейсбук профил.

" Поздравявам мюсюлманската общественост в България с празника Курбан Байрам! Нека домовете и сърцата бъдат изпълнени с мир, добрина, съгласие и благополучие ", написа Габриел. 



" Поздравявам всички другари мюсюлмани във връзка празника Курбан байрам ", написа във Фейсбук и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Горд съм, че България и българският народ са образец за приемливост, съгласие и почитание към един към различен “, отбелязва той. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР