Тази сутрин руската армия изстреля ракети срещу украинската столица Киев,

...
Тази сутрин руската армия изстреля ракети срещу украинската столица Киев,
Коментари Харесай

Сирени за тревога в цяла Украйна: Русия удари с ракети Киев и Харков

Тази заран съветската войска изстреля ракети против украинската столица Киев, като мощни детонации са чути и в Харков, откъдето има информация за един погубен и 20 ранени, съобщи Франс прес.

В цялата страна са се задействали сирените за паника за въздушно нахлуване.

Новата ескалация става факт ден откакто съветският президент Владимир Путин заплаши да ускори офанзивите против Украйна след невиждания удар по съветския град Белгород в събота.

По информация на публицисти от Агенция Франс Прес в украинската столица е имало над 10 мощни детонации, откакто сирените за предизвестие са се присъединили, като постройките са се разтресли от мощта на ударите.

Според кмета на Киев Виталий Кличко стара жена е умряла от раните си в кола за спешна помощ на път за болничното заведение, по информация на районните управляващи двойка е починала в региона на Киев, като със починалия в Харков жертвите досега стават четири.

Малко преди ударите Военновъздушни сили на Украйна са предизвестили популацията и със известие в обществената мрежа „ Телеграм “ за предстоящото нахлуване.

Кметът Кличко заяви за пожари и опустошения в жилищни здания, супермаркет и склад, като единствено в един блок, потърпевш от пожар вследствие на ракетен удар има над 10 ранени. Отломки от ракети, свалени от украринската противовъзушна защита, са паданали в разнообразни жилищни квартали на столицата.

Четири жилищни квартала в Киев са без електричество и водоснабдяване, добави Кличко, представен от Агенция Франс Прес.

По информация на „ Укренерго “ вследствие на ударите са нанесени тежки провали на електропреносната мрежа в региона на Киев, като над 250 000 души са без ток.

В Харков обстановката с инфраструктурата в централната част на града е сходна.

В петък съветските ракетни офанзиви в Украйна доведоха до гибелта на 40 души, а вследствие на украинските ракетни удари против съветския град Белгород на идващия ден починаха 25 души.  

Вчера при визитата си във военна болница съветският президент съобщи: „ Ние ще засилим ударите, никое закононарушение против цивилното население няма да остане ненаказано, това е несъмнено “.

Той дефинира нападението над Белгород като терористичен акт и сподели, че от съветска страна ще бъдат употребявани „ оръжия с тъкмо ориентиране, с които ще бъдат поразявани местата, на които се събират вземащите решенията в Украйна, бойците и наемниците, както и други места с сходно предопределение, главно военни обекти “.

Путин добави, че „ Украйна сама по себе си не е зложелател, само че западните сили употребяват ръководещите в Киев, с цел да вземат решение личните си проблеми с Русия “ , показва Агенция Франс Прес.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР