Тази сутрин ни е изпратена от мандатоносителите версия на програмата

...
Тази сутрин ни е изпратена от мандатоносителите версия на програмата
Коментари Харесай

Христо Иванов: Добре е да има конструктивен диалог с ИТН

Тази заран ни е изпратена от мандатоносителите версия на програмата за ръководство, по която и ние, и от Българска социалистическа партия продължаваме да проучваме . Може би ще има още един кръг от мнения за доизчистване. Работата напредва, само че не е завършила от наша позиция. Това съобщи пред публицисти в коридорите на властта съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

Според него добре би било, в случай че има опция и за някакъв градивен диалог с ПГ на Има Такъв Народ . „ Когато господин Трифонов разгласи напускането на обединението, това беше нашият апел – да се върнем към масата на диалози “, акцентира той.

Иванов съобщи, че страната ни е изправена пред доста съществени рецесии, само че и пред доста съществени благоприятни условия , които обаче могат да бъдат осъществени единствено в идващите месеци. „ Само в идващите месеци можем да осигурим оптимално потребление на средствата от Плана за възобновяване “, счита той и посочи, че действително имаме опция да решим казуса с Шенген, както и можем да създадем крачка към еврозоната. „ Отговорното държание е въпреки всичко да опитаме да бъде излъчено ръководство, с цел да не предизвикваме спомагателни разтърсвания на страната “, сподели още Христо Иванов.

„ Това, което виждаме като обрисуване на програмата, е извънредно положително, фокусирано “, показа той във връзка с програмата за ръководство на кабинет с министър-председател Асен Василев.

„ Нямам никаква визия, не сме получили никаква покана “, съобщи съпредседателят на Демократична България във връзка това, че в четвъртък или в петък ще бъде срещата с президента Румен Радев . Иванов прикани пришпорването на процесите да бъде преоценено. „ Смисълът на конституционната процедура с мандатите и с консултациите е в действителност деликатно президентът да влезе в ролята на медиатор и да откри допирни точки, а не просто да изкара един бърз спринт по конституционния терен и да завърши тази работа като с досадно обвързване “, безапелационен е той.

Христо Иванов съобщи, че в никакъв случай Демократична България не е имала искания за постове и че на този стадий не се е стигнало до диалози за конструкция и състав на Министерски съвет. „ Считаме, че на този стадий нашите министри се оправят извънредно добре и от тази позиция би било разумно да продължим в тези браншове, за които до момента не сме отговаряли “, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР