Тази сутрин Израел се върна към нормалния си ритъм на

...
Тази сутрин Израел се върна към нормалния си ритъм на
Коментари Харесай

Рина Бакалова пред Дарик: Армията се справи блестящо. В Израел животът се възстанови напълно

„ Тази заран Израел се върна към естествения си темп на живот. Училищата и детските градини ще останат затворени, само че хората отидоха на работа, работи градският превоз, летищата също са отворени “. Това съобщи пред Дарик Рина Бакалова, която е ръководител на Българския културен институт в Израел.

„ Първо през вчерашния ден беше грубо напрежение. Аз в никакъв случай не съм се страхувала, обаче през вчерашния ден в един миг към този момент ме беше боязън, тъй като 6 часа в очакване на нещо, което не знаеш какво е. Това беше огромното напрежение, като ни оповестиха, че са излетяли над 100 дрона и по-късно се сподели, “хайде в този момент и ракетите потеглиха ” и изобщо беше от всички страни. Те в действителност са над 330 ракети общо, които излетяха от Иран и настрана още има от Ирак, от Йемен, от Сирия и от Ливан ", съобщи Рина Бакалова.

Тя изясни чеармията се е справила " ослепително " и, че се надява,че офанзивата е била, с цел да покаже Иран мощ.

" Надявам се, че здравият разсъдък и на нашето държавно управление няма да отговори в този момент и не би трябвало. Мисля, че стига към този момент оръжие и мускули. От тук нататък би трябвало да към този момент да се прави дипломация и договаряния. Единството нещо, което считам, че към момента би трябвало да създадат, е да влязат незабавно в Газа, в Рафиях и да се опитат да освободят, в случай че имаме живи пленници. Това е сърцевината на спора. Всички знаем, че всичко това потегли от Русия. Всички знаем, че те се провеждат дружно с Иран и още от 7 октомври ясно беше от къде потегли целият проблем. И мисля, че в този момент би трябвало незабавно да се влезе в Рафиях. Спешно да се направи една доста бърза акция, тъй че да няма доста жертви, несъмнено. Но би трябвало да създадем нещо, с цел да освободим заложниците. Въпреки, че моето мнение е, че те от дълго време не са живи. Надявам се това да беше кулминационната точка и от тук нататък да малко здравия разсъдък да надделее. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР