Тази сутрин избухнаха нови сблъсъци между палестински вярващи и израелски

...
Тази сутрин избухнаха нови сблъсъци между палестински вярващи и израелски
Коментари Харесай

Сблъсъци между палестинци и израелски полицаи в Източен Ерусалим

Тази заран избухнаха нови конфликти сред палестински вярващи и израелски служители на реда на Храмовия рид в Източен Ерусалим, съобщи Франс прес.

Стотици палестинци замерят с разнообразни предмети израелските служители на реда, които отвръщат с шокови гранати, гумени патрони и сълзотворен газ в опит да разпилян тълпата. Журналист на Агенция Франс Прес е видял доста ранени.

В други квартали на Ерусалим също се чува пукотевица на шокови гранати, както и сирени на коли за спешна помощ.

Възобновяването на конфликтите съответствува с празнувания през днешния ден в Израел Ден на Ерусалим, с който се отбелязва завладяването на Източен Ерусалим през 1967 година

В петък вечерта над 200 души бяха ранени в конфликти сред палестинци и служители на реда на Храмовия рид, където се бяха събрали десетки хиляди палестински вярващи за последната петъчна молитва преди края на свещения ислямски месец на пости рамазан.

В събота и неделя ситуацията на Храмовия рид беше умерено, само че имаше стълкновения сред палестинци и израелски служители на реда в други квартали на Източен Ерусалим.

Според Палестинския Червен полумесец над 100 души са ранени в съботните конфликти.

Квартетът за Близкия изток (ООН, Европейски Съюз, Съединени американски щати и Русия) прикани израелските сили на реда да проявят въздържаност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР