Тази сутрин гранична полиция е възпрепятствала и не е допуснала

...
Тази сутрин гранична полиция е възпрепятствала и не е допуснала
Коментари Харесай

Армията е готова да подсили охраната на границата срещу мигранти

Тази заран гранична полиция е попречила и не е позволила да преминат турската граница две имигрантски групи, по към 30 индивида всяка една, заяви пресцентъра на министерството на защитата, като цитира вицепремиерът по сигурността и боен министър Красими Каракачанов. Той афишира, че армията ще окаже цялостно подпомагане и ще предприеме всички нужни ограничения за запазване на държавната границата, като има подготвеност да се включи със състав до 1000 души и до 140 единици техника.

тотици мигранти се насочват към турските граници с Гърция и България часове откакто представители на Анкара обявиха импровизирано, че Анкара повече няма да стопира сирийци, бягащи от войната, по пътя им към Европа, оповестяват медии в страната.

Това следва ескалация в напрежението в сирийската провинция Идлиб, където 33-ма турски бойци (преди това се съобщаваше за 22 жертви) бяха убити при въздушен удар на сирийски държавни сили. С случая се свърза и Русия, която в действителност управлява въздушното пространство в региона, само че която упрекна Турция, че бойците ѝ не е трябвало да бъдат там. Руски издания пишат, че Москва и Анкара са се оказали на ръба на директен боен спор.

През октомври когато над 100 хиляди души напуснаха домовете си поради интервенцията на Турция в Сирия, Красимир Каракачанов не изключи опцията, в случай че мигрантският напън по границата с Турция се ускори, да бъдат употребявани способи, както при всеобщи вълнения - водни струи и сълзотворен газ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР