Тази сутрин БСП ще реши дали да отиде на срещата,

...
Тази сутрин БСП ще реши дали да отиде на срещата,
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Имаме решение на Конгреса да не подкрепяме мандат на ГЕРБ и на ДПС

Тази заран Българска социалистическа партия ще реши дали да отиде на срещата, инициирана от ГЕРБ в търсене на поддръжка за нов кабинет. Това изясни в Българска национална телевизия " Денят стартира " Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

Имаме решение на Конгреса да не поддържаме мандат на ГЕРБ и на Движение за права и свободи. Ние не можем да подкрепим ГЕРБ. В момента се предлага разискване за съответен кабинет, на който ние не можем да отидем. Но когато приказваме за диалози за ръководството на Народно събрание, това са две напълно разнообразни неща. След като си към този момент в Народно събрание, обикновено е да се търсят диалози по какъв начин да действа Народното събрание. В 9.00 ч. ще имаме събиране, с цел да обсъдим дали да отидем, само че в писмото съответно се приказва за кабинет, обвързван с Политическа партия ГЕРБ, разясни Гуцанов.

На въпрос дали той сигурно ще е новият ръководител на парламентарната група на Българска социалистическа партия в новия парламент, каквото е предлагането на Националния съвет, той отговори.

Днес ще бъде изборът за ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия, само че това е предлагането на Националния съвет, което се организира в събота, без глас " въздържал се ".

Той разяснява и подадената оставка от Корнелия Нинова:

На госпожа Нинова й изтече вторият мандат и е обикновено да се постъпи по подобен метод, както тя направи. Освен това в събота Националният съвет взе решение за влизане в цялостен цикъл на доклад и избори.

На въпрос " Ще се кандидатирате ли за ръководител на Българска социалистическа партия? ", Гуцанов отговори:

Тук има доста неща, които би трябвало да се случат. На първо място, в случай че се припознае тази политика, която аз желая да се води в Българска социалистическа партия, а точно подаване на ръка към всички хора, които по някакъв метод са афектирани от Българска социалистическа партия, с цел да може да се консолидира самата Българска социалистическа партия вътре. На второ място - подаване на ръка към всички леви партии и обединения, и социалисти, и симпатизанти, които напуснаха Българска социалистическа партия. Ако тази политика се припознава вътре в Българска социалистическа партия и отвън Българска социалистическа партия, с цел да може да има мощно консолидарано ляво обединяване, то естествено тогава ще се кандидатирам. Голямата задача на Българска социалистическа партия за мен е разговор и обединяване на всичко ляво, на всички, които мислят по този метод, по който Българска социалистическа партия даваме сигнали пред последните години. За жал имаше много социалисти, които бяха афектирани и повторно не намерихме метод към всяка една от левите партии. Мисля, че това би трябвало да бъде направено сега и да се затворят фронтовете даже и към някои институции. Този път, в случай че успеем да го извървим, тогава ще направя тази номинация.

Гуцанов съобщи, че съгласно него би трябвало да бъде подадена ръка на всички афектирани в и отвън Българска социалистическа партия и да се възвърне разговорът с институциите.

Да, главно за президентската институция приказвам. Защото тя беше подкрепена и издигната от Българска социалистическа партия. Трябва да търсим мостове към такива институции. На България е нужна мощна лява партия. Трябва разговор и мъдрост от страна на Българска социалистическа партия. Не можем да вървим по същия път, той е задънен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР